18. januar 2019
Vordingborg Kommune sætter grundene til salg på Antonihøjen i to etaper.  Den første etape, der udbydes til efteråret, omfatter bygaden og fire vænger.  Foto: J.C. Borre Larsen
Vordingborg Kommune sætter grundene til salg på Antonihøjen i to etaper. Den første etape, der udbydes til efteråret, omfatter bygaden og fire vænger. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu rykker Antonihøjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu rykker Antonihøjen
Vordingborg - 09. august 2018 kl. 06:08
Af J. C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I årevis har der været snak om boliger på Antonihøjen, men nu ser det omsider ud til, at den nedbarberede kornmark bliver forvandlet til et attraktivt boligområde.

Vordingborg Kommune sætter til efteråret hovedparten af grundene til salg, mens man til foråret byggemodner området.

Det sker efter en omsadling. Interessen fra investorernes side var nemlig begrænset i det oprindelige lokalplanforslag, men efter en snak med rådgivere har kommunen revideret lokalplanen, der netop har været i høring.

- Vi risikerede, at udviklingen af Antonihøjen faldt på gulvet. Det er ét af vores bedst placerede boligområder til nybyggeri og et vigtigt satsområde for at tiltrække nye borgere, siger formand for Plan og Teknik-udvalget Michael Larsen (R).

Kommunen har blødt op på en række punkter. Blandt andet er det nu tilladt at bygge i en enkelt etage, ligesom det er muligt at parkere inde på selve grunden og ikke ude på vejen.

Allerede i næste uge, 15. august, går arkæologer i gang med at undersøge Antonihøjen som optakt til byggemodningen.

Der er ifølge Michael Larsen tale om udgifter i størrelsesordenen 30-40 millioner kroner, hvor en del dog er udlæg for tilslutningsbidrag. Under alle omstændigheder er der tale om en stor investering for den økonomisk pressede kommune. Men såvel udvalgsformanden som borgmester Mikael Smed (S) ser sig ikke tilbage.

- Vi forventer at få investeringen tifoldigt igen, når vi skal sælge grundene og i form af øgede skatteindtægter på den lange bane fra nytilflyttede borgere, siger Mikael Smed.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk