13. december 2017
I efteråret var der 16 husstande i Magleby, som endnu ikke havde betalt tilslutningsbidrag til Vordingborg Forsyning. Det tal er siden faldet til seks, som nu bliver trukket i retten. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
I efteråret var der 16 husstande i Magleby, som endnu ikke havde betalt tilslutningsbidrag til Vordingborg Forsyning. Det tal er siden faldet til seks, som nu bliver trukket i retten. Arkivfoto: Lene C. Egeberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer retssagen om Magleby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer retssagen om Magleby
Vordingborg - 17. marts 2017 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været længe ventet, men i denne uge blev det officielt: Vordingborg Forsyning trykker på »affyringsknappen« og trækker de borgerei Magleby, der stadig nægter at betale tilslutningsafgift, i retten. Det oplyser forsyningsselskabets formand, Thomas Christfort, til Sjællandske.

- Der er indgået aftaler med flere borgere i Magleby, så vi er nu nede på, at der er seks borgere tilbage, der anfægter Vordingborg Forsynings krav. Dem stævner vi nu i civilretten, siger Thomas Christfort.

Dermed har Vordingborg Forsyning erkendt, at den eneste måde at få løst op for den genstridige sag er at få rettens ord for, hvem der har ret: Forsyningen og Vordingborg Kommune, når de siger, at det er fuldt ud lovformeligt at opkræve tilslutningsbidrag hos borgerne i Magleby, eller de tilbageværende borgere, der siger, at kravet er uberettiget, fordi Magleby fra tidligere tider allerede har været kloakeret, og at der derfor ikke igen kan opkræves tilslutningsbidrag.

Sagen lå stille i længere tid, men sidste efterår satte Vordingborg Forsyning atter skub på opkrævningerne. Der var på det tidspunkt 16 borgere, der fortsat ikke ville betale - et tal, der altså ifølge forsyningsselskabet nu er skrumpet til seks.

- Vi har lavet nogle meget mindelige aftale med nogle af borgerne, som det vil tage dem mange år at betale, og vi er gået ualmindelig langt for at få lavet nogle afbetalingsordninger, siger Thomas Christfort, som understreger, at hverken selskabet eller forsyningsselskabet på noget tidspunkt har sendt borgere på tvangsauktion på grund af manglende betaling, selsom det netop er en af de beskyldninger, der er rettet mod dem fra Maglebyborgernes side.

- Vi har absolut ingen interesse i, at nogen går konkurs, og vi har intet ønske om, at nogen skal ende på tvangsauktion. Vi vil hellere have en borger, der måske kun kan betale et par tusinde kroner af på gælden om året end en, der går fra hus og hjem, siger Thomas Christfort.

Han medgiver, at både selskabet og kommunen helst havde været sagen foruden, men når det nu ikke kunne være anderledes, glæder han sig til at få sat punktum.

- Jeg har det meget fint med, at vi endelig får en afgørelse, men selvfølgelig havde det været bedst, hvis vi havde kunne få en afklaring uden at skulle lægge sag an. Men nu er det alene et spørgsmål om, hvornår byretten har tid til at tage sagen op, siger han.

Læs mere i Sjællandske fredag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?





Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk