10. juli 2020
Der er sat fem dage af til sagen om drabet på Bettina Olsen, som begynder torsdag i næste uge. Privatfoto bragt med familiens tilladelse
Der er sat fem dage af til sagen om drabet på Bettina Olsen, som begynder torsdag i næste uge. Privatfoto bragt med familiens tilladelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer Bettina-sagen endelig for retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer Bettina-sagen endelig for retten
Vordingborg - 02. august 2019 kl. 06:00
Af Lene C. Egeberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et år og otte måneder. Det er sådan cirka den tid, der er gået, siden politiet i slutningen af november 2017 fandt liget af den 34-årige Bettina Olsen i et nedlagt værksted i Keldby på Møn.

arrow Læs også: 12 år og udvisning for drab

For familien har det været en lang ventetid, men de kan nu endelig begynde at se frem mod en slutning, da sagen mod Bettinas formodede drabsmand endelig kommer for retten i næste uge.

At ventetiden frem til retssagen har været hård er der ingen tvivl om, fortæller Brian Arnfeldt, der som fætter til Bettina Olsen har været familiens talsmand igennem hele forløbet.

- Jeg kom faktisk i tanker om det i går. Ellers har man jo gået og tænkt, at der var 100 år til, men lige pludselig slog det mig, at nu var der kun en uge tilbage, siger han.

- Man får et sug i maven, på en mærkelig måde. Det er jo både rart, at der nu kommer en slags afslutning, men samtidig er man også bange for, hvordan straffen bliver, hvis han bliver dømt. Om han bliver udvist for bestandigt, eller om han kan blive prøveløsladt om nogle år, så man pludselig møder ham på gaden i Stege igen en dag, fortsætter Brian Arnfeldt.

Anklageskriftet i sagen blev offentliggjort allerede i midten af marts, og dengang måtte familien så håndtere det faktum, at Bettina Olsen tilsyneladende er kommet af dage på en voldsomt brutal måde. Anklageskriftet beskriver, hvordan hun er blevet tævet, er blevet bundet fast til nakkestøtten i bilen, som hun og hendes formodede drabsmand befandt sig i på det tidspunkt, og hvordan hun videre er blevet sparket og slået med et stumpt redskab på en måde, der har resulteret i blødninger i ansigtet og kraniet samt adskillige voldsomme brud over hele kroppen. Herefter har gerningsmanden skaffet sig af med liget ved at gemme det i en madras inde i det nedlagte værksted i Keldby, hvor hun endte med at blive fundet.

Anklagemyndigheden har ikke på forhånd ville melde ud, hvilken straf man går efter, men strafferammen for manddrab går fra fem år til livstid, mens strafferammen for usømmelig omgang med lig går op til seks måneder.

Læs mere i Sjællandske fredag

arrow Bettina Olsen sag: 29-årig dømt skyldig i drab
22. august 2019 kl. 16:07 Opdateret: kl. 20:59
arrow Statsobducent såede tvivl om forklaring
19. august 2019 kl. 14:01 Opdateret: kl. 14:01
arrow Drabet på Bettina: Anspændt stemning i retten
09. august 2019 kl. 14:59 Opdateret: kl. 15:02
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk