17. januar 2019
Børn og deres forældre kan risikere at stå længe uden hjælp, når de klager over kommunernes afgørelse, fortæller Helene Hansen fra Børn/Unge Netværket. Foto: Privat
Børn og deres forældre kan risikere at stå længe uden hjælp, når de klager over kommunernes afgørelse, fortæller Helene Hansen fra Børn/Unge Netværket. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netværk: Stadig udfordringer med sagsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netværk: Stadig udfordringer med sagsbehandling
Vordingborg - 23. maj 2018 kl. 05:48
Af Anders Petri
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tallene lyver ikke. Når borgerne klager over Vordingborg Kommune i sager på børne- og familieområdet, får kommunen tiere medhold.

Og det går bedre med sagsbehandlingen på børne- og familieområdet i Vordingborg Kommune, medgiver Helene Hansen fra Børn/Unge Netværket, der rådgiver familier med handicappede børn. I hvert fald hvis man sammenligner med tidligere år, men i forhold til resten af landet er Vordingborg stadig under niveau.

- Det er især i § 52, stk. 3-sager, at vi ligger en del over landsgennemsnittet. Det bekymrer os, for det er lige nøjagtigt i de sager, hvor der gives hjælp til familier med børn med handicap, siger Helene Hansen, der er tovholder på Børn/Unge Netværket.

Servicelovens § 52, stk. 3 giver mulighed for, at kommunen kan give forskellige typer af hjælp til familien eller det handicappede barn. I Vordingborg Kommunes tilfælde har ankestyrelsen omgjort - altså ændret kommunens egen afgørelse eller bedt dem genbehandle sagen - 71 procent af sagerne. I resten af landet er tallet 54 procent. Omgørelser i de sager er særdeles problematiske, mener Helene Hansen.

- Hvis forældrene har brug for hjælp i hjemmet, får de ikke den hjælp, de har behov for. Klager de, skal de igennem en lang klagesag, hvor forældrene så kan få ret. I al den tid har forældrene så ikke fået hjælp, og barnet har fået det værre.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk