21. februar 2020
Kommunale embedsfolk, en mexicansk projektleder, portugisiske arkitekter og direktøren for Superflex mødtes mandag for at gå området for det nye kunstværk igennem. Her på forpladsen foran vandhuset skal den højeste af installationerne være. Den bliver efter planen højere end selve vandhuset. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Kommunale embedsfolk, en mexicansk projektleder, portugisiske arkitekter og direktøren for Superflex mødtes mandag for at gå området for det nye kunstværk igennem. Her på forpladsen foran vandhuset skal den højeste af installationerne være. Den bliver efter planen højere end selve vandhuset. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedtælling til kunstgynger i verdensklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nedtælling til kunstgynger i verdensklasse
Opdateret 19. august 2019 kl. 19:15
Vordingborg - 19. august 2019 kl. 08:22
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arkitekter fra Portugal, en projektleder fra Mexico og tre danskere kunstnere, der har opnået berømmelse i store dele af verdenen.

Det er i sandhed et internationalt projekt, der er under opsejling ved DGI Huset i Vordingborg.

Mandag mødtes en række af de centrale aktører for at få de sidste detaljer på plads til det, der skal blive en ny kunst-installation på de grønne områder rundt om DGI Huset.

Kunstværket er en videreudvikling af »One Two Three Swing!«, som det danske kunstnerkollektiv Superflex oprindeligt skabte til turbinehallen på Tate Modern i London tilbage i 2017. Efterfølgende har dele af udstillingen været sat op rundt om i verden, blandt andet i København og i Sydkorea, sidstnævnte var kronprinseparret med til at indvie med en gyngetur.

Det helt særlige ved kunst-installationen er nemlig, at den indbyder til aktivitet og bevægelse. Udstillingen består af en orange linje, der skyder op af jorden i buer af forskellige højder, hvorfra der hænger en række 3-personers gynger.

Den oprindelige udstilling rummede over 20 gynger, men udstillingen i Vordingborg vil komme til at bestå af seks gynger, der fordeles i tre klynger.

Den første klynge placeres på forpladsen ved DGI Huset, tæt på krydset ved Københavnsvej og Solbakkevej. Det bliver den højeste af alle installationerne, da den ene af buerne bliver på omkring 10 meter, og dermed højere end selve DGI-Huset.

- Fra kommunens side ville vi gerne have noget, der kunne tiltrække opmærksomhed, og det kan det her værk. Det kan fungere som en slags port ind til DGI Husets område, forklarer Jesper Kjærulff, fritids- og kulturchef i Vordingborg Kommune.

Fra forpladsen skal den orange linje lokke gæsterne ind i DGI Huset og ud igen på bagsiden af huset, hvor de to sidste klynger placeres, den ene på græsset tættest ved DGI Huset og den anden oppe på den jordhøj, som opstod under byggeriet af Vandhuset. Fra toppen af højen er der udsigt til Gåsetårnet, til vandet og til markerne og naturen, og derfor var kunstner-trioen vilde med idéen om at placere en gynge på højen, da de tidligere var forbi DGI Huset for at finde egnede steder til kunstværket.

Det er planen, at kunstværket skal være på plads inden årets udgang.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk