19. maj 2019
Lindholm ligger i et stort Natura 2000-område. Men øen er allerede i brug. Derfor kan EF Habitatdirektivet ikke spænde ben for planerne om et udrejsecenter. Illustration: Miljø- og Fødevareministeriet
Lindholm ligger i et stort Natura 2000-område. Men øen er allerede i brug. Derfor kan EF Habitatdirektivet ikke spænde ben for planerne om et udrejsecenter. Illustration: Miljø- og Fødevareministeriet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturen kan ikke stoppe Lindholm-planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen kan ikke stoppe Lindholm-planer
Vordingborg - 15. december 2018 kl. 05:21
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lindholm ligger i et Natura 2000-område, men end ikke Naturbeskyttelsesloven og EF Habitatdirektivet om Natura 2000-områder kan bruges til at stikke en kæp i hjulet på regeringens Lindholm-planer.

arrow Læs også: Borgmester om fange-ø: Løbet er ikke kørt endnu

- Der er ikke noget at komme efter. Det ville i så fald kræve, at særlige arter eller naturtyper blev bragt i fare af ændret drift og anvendelse. Men bygningerne på Lindholm er allerede i brug. Overdrevene og fuglene er nok ret ligeglade med, om det er afviste asylansøgere eller forskere, der er på øen, fastslår Martin Vestergaard, formand for Danmarks Naturfredningsforening Vordingborg. Han har rådgivet om Natura 2000-sager.

Staten er tidligere sluppet afsted med at gribe ind i Natura 2000-områder, hvor der efterfølgende er rejst sager. Det er blandt andet sket i forbindelse med det forhøjede dige på Vestamager.

- Hvis det er bydende samfundsøkonomisk nødvendigt, og der ikke er andre alternativer, må staten ødelægge i et Natura 2000-område. Ud fra den måde, vi og andre læser lovgivningen på, kan dog hverken Naturbeskyttelsesloven eller EF Habitatdirektivet bruges til at spænde ben for Lindholm. Man kan aller højest kræve en Natura 2000-undersøgelse og dermed få udskudt projektet i nogle måneder, siger Martin Vestergaard til Sjællandske.

arrow Se billeder og video fra stor Lindholm-debat
18. december 2018 kl. 07:21 Opdateret: kl. 23:21
arrow Røde partier vil komme bekymrede ø-naboer til undsætning
17. december 2018 kl. 21:35 Opdateret: kl. 21:36
arrow Ny forening får ilddåb: Støjberg stiller op til debat om Lindholm
17. december 2018 kl. 04:23 Opdateret: kl. 18:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk