23. oktober 2019
Tom Svendsen er i gang med en undersøgelse af behovet for taxier på Møn. Han har fået at vide af flere mønboere, at det er umuligt at få en taxi, og derfor ringer de aldrig efter en. Foto: Hans-Henrik Lærke
Tom Svendsen er i gang med en undersøgelse af behovet for taxier på Møn. Han har fået at vide af flere mønboere, at det er umuligt at få en taxi, og derfor ringer de aldrig efter en. Foto: Hans-Henrik Lærke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mønboernes behov for taxier undersøges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mønboernes behov for taxier undersøges
Vordingborg - 23. april 2019 kl. 11:42
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måske er det en selvforstærkende effekt, når mønboere ringer efter en taxa, og den enten ikke kommer, eller det tager meget lang tid, skriver Sjællandske. Når så de samme mønboere holder op med at ringe efter en vogn, bliver forretningsgrundlaget for taxier på øen så dårligt, at vognmænd helst undgår at servicere Møn.

- Jeg har fået at vide af flere mønboere, at de ikke har taxitilgængelighed. Det er ikke værdigt for hverken os i branchen eller mønboerne.

Det siger Tom Svendsen, som er taxivognmand i Dantaxi. Selvom han bor i Vordingborg, vil han gerne køre på Møn, men ser gerne, at der er flere kunder.

Tom Svendsen har taget sagen i egen hånd og har lavet en spørgeskemaundersøgelse på Facebookgruppen »Møn«. Den kan findes ved at gå ind i gruppen og søge på »taxi«.

I spørgeskemaet vil du bl.a. blive spurgt om, hvor tit, du kører i taxi, hvad du synes om prisniveauet, og om du ville køre i taxi, hvis det var billigere. et spørgsmål går også på, på hvilke tidspunkter på hvilke dage, du kunne tænke dig at køre.

- Er der overhovedet vognmænd, der bor på Møn?

- Ja, der er et par vognmænd. Men selvom vi andre bor på Sjælland, mener jeg stadig, vi skal køre på Møn. En vognmand har regnet ud, at hvis turen bliver over 100 kr., er udgifterne til at køre betalt, svarer Tom Svendsen.

Han begræder, at kommunekørslen overgik til Flextrafik.

- Men selvom der er vognmænd, der ikke vil køre til Møn, er vi stadig nogle der vil, lover Tom Svendsen.

- En tilflytter havde fået at vide, at det ikke kunne lade sig gøre at få en taxi, men han havde ringet alligevel. Han blev helt overrasket, da jeg kom en halv time efter, siger Tom Svendsen.

Efter den nye taxalov, er det ikke længere tvunget for taxier at tage en tur.

Undersøgelsen på Facebook lagde Svendsen på 15. april, og den kører til midt i maj.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk