21. april 2021
Birthe Jarlbæk har tidligere haft Stendyssen i Sømarke i tankerne til Mønægget, men det var først efter flere ekskursioner til oldtidsmindet, at hun selv var tilfreds med resultatet. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Birthe Jarlbæk har tidligere haft Stendyssen i Sømarke i tankerne til Mønægget, men det var først efter flere ekskursioner til oldtidsmindet, at hun selv var tilfreds med resultatet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mønægget præsenteres for 16. gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mønægget præsenteres for 16. gang
Vordingborg - 09. marts 2021 kl. 08:00

Af Lene C. Egeberg
Selv om Coronaen har lukket en del af landet, præsenterer Birthe Jarlbæk som altid sit håndmalede Mønæg, og i år er det for 16. gang.

Motivet i år er »STENDYSSEN I SØMARKE«, der er et meget interessant stykke kulturhistorie. Birthe Jarlbæk har tidligere prøvet at male stendyssen, men syntes ikke motivet passede rigtigt til Mønægget. Nu har hun imidlertid besøgt stendyssen flere gange og har malet en akvarel, der passer til æggene, som nu er klar til at blive præsenteret for publikum.

Stendyssen i Sømarke på Østmøn er bygget 3.500 år f.Kr.

Dyssen, der er en af de største i Danmark, har et nærmest ottekantet kammer, der er bygget op af syv store bæresten og en stor overligger. Overliggeren er revnet og et større parti er sprængt af for mange år siden, men den er stadig imponerende at se på.

Udover stendyssen i Sømarke har Birthe Jarlbæk som altid også malet forårsblomster på æggene, men ønsker man selv at lade kreativiteten blomstre, kan man som altid også købe hvide æg, der er monteret og klar til dekoration og ophængning.

Lørdag den 20. marts og søndag den 21. marts er der fernisering i butikken og orangeriet på Klintholm Havnevej 98 fra klokken 11 til 16.

Birthe Jarlbæk glæder sig til at byde publikum velkommen i små corona-venlige grupper, og der er åbent hver dag hele påsken fra klokken 13 til 17.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk