25. september 2020
Lidt regn stoppede deltagerne fra at fortsætte. Hver omgang tæller - uanset hvordan man kommer rundt. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Lidt regn stoppede deltagerne fra at fortsætte. Hver omgang tæller - uanset hvordan man kommer rundt. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møn gik 11.000 kilometer mod kræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møn gik 11.000 kilometer mod kræft
Opdateret 18. august 2019 kl. 16:07
Vordingborg - 18. august 2019 kl. 08:39
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi kan slet ikke få armene ned.

Sådan lød det lørdag eftermiddag fra Stine Rømer Nielsen, formand for Stafet for Livet Møn. Normalt er det svært at starte nye stafetter op men ikke i Stege.

- Sidste år, hvor det var første gang, havde vi 435 tilmeldte. I år nåede vi op på 645 deltagere fordelt på 18 hold og 35 fightere. Der blev gået 29.952 runder svarende til 11.083 kilometer, fortæller Stine Rømer Nielsen.

Kræftens Bekæmpelse regner normalt med 100 deltagere og 50.000 kroner det første år. Sidste år indsamlede Møn-stafettens 15 hold og 34 fightere omkring 147.000 kroner.

De frivillige har i år søgt legater og fondsmidler, der dækker telte og toiletvogne, så alt, der kommer ind i løbet af de 24 timer, går til kampen mod kræft. Da Stine Rømer Nielsen tjekkede lørdag formiddag, var der over 130 sponsorer.

- Møn har bakket op fra år ét. Der er så meget, man kan engagere sig i, så der er hård konkurrence om tiden og pengene. Vi er privilegerede, at folk vælger at støtte os. Det er rørende, siger hun.

Stine Rømer Nielsen mistede en veninde til kræft som teenager og har selv været kræftpatient i tre år. Alligevel finder hun overskud til at stå i spidsen for stafetten.

- I fighterteltet sidder der mange raske, men der sidder også nogle, der er uhelbredeligt syge og ved, at de ikke er her til næste år. Når man går rundt ude på banen, kan man spørge folk, hvordan de har det, og det er helt legalt at svare ærligt. Stafetten nedbryder tabuer, siger Stine Rømer Nielsen.

Læs mere i Sjællandske mandag

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk