24. april 2019
Jacob Mønster fra Force Technology lægger an til at undersøge Trellemarken for udsivning af metangas. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Jacob Mønster fra Force Technology lægger an til at undersøge Trellemarken for udsivning af metangas. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Metangas siver ud fra losseplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metangas siver ud fra losseplads
Vordingborg - 08. august 2018 kl. 06:05
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige siden 1993 har det gamle amt har mistanke om, at metangas siver ud fra den gamle losseplads i Trellemarken øst for Sydhavnen. I 2016 pegede Miljøstyrelsen på lossepladsen, og samme år foretog Danmarks Tekniske Universitet (DTU) en foreløbig måling, der antydede en høj koncentration af metangas.

Nu er det konstateret, at det er tilfældet.

Kommunen satte i april Niras og Force Technology til at foretage en frisk opmåling ud fra en mere sikker teknologi end den, som hidtil er anvendt. Miljøstyrelsen havde i forvejen bevilget 300.000 kr. til formålet.

- Vi venter stadig på resultatet af måling nr. to, men efter den første kan vi se klare indikationer på stadig gasudledning. Der siver så meget metangas ud, at grænseværdigen er opnået til at lave et biocomprojekt, siger Rasmus Scharling, naturmedarbejder i kommunens Afdeling for Byg, Land og Miljø.

Selvom det er Vordingborg Kommune, der har bestilt undersøgelsen hos Niras, bliver det ikke kommunen, der kommer til at betale for at fjerne årsagen til gasudsivningen.

- Det er Miljøstyrelsen. Men det regner jeg med, at styrelsen vil, da det er styrelsen, der har peget på lossepladsen og bevilget pengene til undersøgelsen, påpeget Rasmus Scharling.

Resultatet af den anden måling offentliggøres i slutningen af august sammen med rapporten fra ingeniørfirmaet Niras.

Trellemarken er meget populær blandt hundeluftere. Scharling fastslår, at selv efter den seneste måling er det ikke farligt at færdes i området.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk