17. august 2019
De to tidligere plejebørn fra Mern, Martin Larsen (tv) og Jacob Svendsen foran Østre Landsret i Bredgade, København. Foto: Claus Vilhelmsen
De to tidligere plejebørn fra Mern, Martin Larsen (tv) og Jacob Svendsen foran Østre Landsret i Bredgade, København. Foto: Claus Vilhelmsen
Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mern-plejebørn slået fra første dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mern-plejebørn slået fra første dag
Vordingborg - 14. marts 2019 kl. 10:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mern-sagen afvikles i disse dage i Østre Landsret iKøbenhavn. Her fortæller det tidligere plejebarn Martin Larsen, at han kom til plejefamilien i Mern, da hans mor, som var enlig, ikke magtede at tage sig af ham. Om aftenen græd han, men i stedet for trøst fik han et lag tæsk.

arrow Læs også: Kommune anker ikke dom i Mern-sag

Han fandt hurtigt ud af, at det klogeste var at gå i et med væggene. Alligevel kunne volden ramme vilkårligt. Var det ikke den ene, der fik tæv med flad hånd, knytnæve eller spark, så var det den anden. En dag fandt plejefaren et stykke slikpapir på Martins værelse.

- Så fik jeg en ordentlig gang skældud, en masse tæsk og en stroppetur rundt om gården i boksershorts, fortalte Martin fattet, men tydeligvis berørt i retten.

Andre gange blev børnene tvunget til at tage bukserne af, hvorefter de blev slået i den bare med en elledning.

Som om det ikke var brutalt nok, oplevede en af pigerne, der også vidnede i landsretten onsdag, at hun skulle holde hånden rundt om et elhegn. Det skete to gange.

Herudover har hun prøvet at blive spulet med koldt vand, og hun er blevet beordret til at løbe rundt om gårdspladsen på bare tæer. En gang fik hun hovedet stoppet i badekarret, fordi hun ikke børstede sine tænder godt nok efter plejefarens mening. Plejemoren var ikke slet så brutal, men hun langede lussinger ud efter forgodtbefindende.

Hun og hendes bror var spærret inde på første sal. Neden for trappen havde plejefaren sat en spånplade op som en dør og låst den udefra.cv

arrow Svigtede Mern-drenge koster kommunen dyrt
24. maj 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 09:11
arrow Mernsag: Kommune må betale erstatning til plejebørn
23. maj 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 11:00
arrow Vordingborg peger på Lolland i Mern-sag
20. marts 2019 kl. 04:03 Opdateret: kl. 20:21

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk