8. august 2020
Når morgenens sidste færge er gået, er der på en vinterdag dødt på Kalvehave Havn. Og dødt risikerer der også at blive, hvis DTU Veterinærinstituttets planer om at fraflytte Lindholm bliver en realitet.
Når morgenens sidste færge er gået, er der på en vinterdag dødt på Kalvehave Havn. Og dødt risikerer der også at blive, hvis DTU Veterinærinstituttets planer om at fraflytte Lindholm bliver en realitet.
Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lukning af Lindholm vil være katastrofalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lukning af Lindholm vil være katastrofalt
Vordingborg - 10. februar 2010 kl. 06:00
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
VORDINGBORG KOMMUNE: DTU Veterinærinstituttets forslag om at lukke forskningscentret på Lindholm i Stege Bugt og flytte aktiviteterne til et endnu unavngivent sted har vakt røre blandt de 80 medarbejdere. Og også Vordingborg Kommunes borgmester Henrik Holmer (S) har svært ved at se noget positivt i forslaget. Han kalder en eventuel beslutning for ulykkelig og katastrofal for de berørte og for området.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side

Ifølge de foreløbige udmeldinger vil de fleste af medarbejderne få tilbudt arbejde, der hvor aktiviteterne i givet fald flytter hen. Men hvad der ikke lader sig flytte, er det stykke historie, aktiviteterne på Lindholm har udgjort siden den spæde start i 1926.

Det gælder både øens mangeårige officielle tilhørsforhold til Møn og betydningen for beboerne på den anden side af Stege Bugt i området omkring Kalvehave, der har lagt kajkant til både stalde og færgeforbindelse.

Ydermere peger Henrik Holmer på, at det ved en eventuel flytning af aktiviteter fra Lindholm er 80 videnarbejdspladser, Vordingborg Kommune risikerer at miste. En type arbejdspladser, der i forvejen er en mangelvare i kommunen.

Derfor vil Henrik Holmer sammen med sine kolleger i kommunalbestyrelsens økonomiudvalg bede administrationen om et forslag til en strategi og en handlingsplan for, hvordan aktiviteter på Lindholm kan bevares.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk