15. august 2020
Medborgerhuset har set bedre dage, men nu arbejder ivrige kræfter på at bringe huset tilbage til fordums storhedstid. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Medborgerhuset har set bedre dage, men nu arbejder ivrige kræfter på at bringe huset tilbage til fordums storhedstid. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd mærkede energien til nyt borgerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd mærkede energien til nyt borgerhus
Vordingborg - 21. november 2019 kl. 05:30
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter alderen at bedømme var der næppe nogen af de knap 50 fremmødte foreningsfolk, der ikke i deres unge dage havde været i Medborgerhuset i Vordingborg til enten revy, jazzkoncert, tøndeslagning, juletræsfest, danseskole eller mange andre muntre sammenkomster. Og da Vordingborg Lokalråds sekretær, Jørgen Nymark, samtidig fra sin computer på en storskærm viste det ene stemningsfulde billede efter det andet fra det gamle Medborgerhus, der blev bygget i 1873, var der ikke et øje tørt i netop Medborgerhuset.

Derfor skulle lokalrådet før tirsdagens generalforsamling heller ikke lede længe efter den »energi«, som Ronni Lykkehus fra bestyrelsen efterlyste ved debatmødets indledning.

Lokalrådet har sat sig for at samle borgere og lokale foreninger i Medborgerhuset, som kommunen ejer, og som bliver ledigt, når lejerne fra Vordingborgskolen til næste år flytter over i nyt byggeri på Færgegaardsvej.

Der er dog et aber dabei. Medborgerhuset er i dårlig stand. Det var den utvetydige melding fra energivejleder Brian Henriksen fra Energi- & Boligvejledning.

Billede

Flere af de fremmødte havde noget på hjertet
under debatten om at puste nyt liv i Medborgerhuset.
Foto: J.C. Borre Larsen
 


- Der er råd i bindingsværket, taget er utæt, pudset falder af og flere vinduer og døre bør udskiftes lød meldingen fra Brian Henriksen, der skyder på, at det vil koste knap 1,5 millioner at sætte den udvendige skal i stand.

- Ejendommen har fået lov til at forfalde, og når den endelig er blevet renoveret, er det ikke efter husets ånd, sagde Brian Henriksen.

Kæmp for skønheden

Udgifterne rystede dog ikke forsamlingen. Der var mange gode ideer til at søge fonde, som kunne være interesseret i at give penge til at forskønne Medborgerhuset, måske endda i oprindelig stil.

Efter mødet meldte 25 foreninger sig under fanerne til at arbejde videre med planerne om at puste nyt liv i Medborgerhuset.

- Jeg er super tilfreds. Nu skal vi organisere os og finde ud af, hvordan vi skaffer finansiering, lyder det fra Ronni Lykkehus.

Billede

Vordingborg Lokalråd holdt efter debatmødet
generalforsamling. Her ses bestyrelsen,
der har planer om at være med i den
første fase af et kommende lokalfora.
Stående fra venstre ses Jens Beck-Lauritzen,
der blev genvalgt som formand, Jørgen Nymark,
genvalgt som sekretær, kasserer Allan Hugelstad
og Martin Elholm Spuur. Siddende er det
Line Dahl Abildgaard (tv) og nyvalgte
Winnie Olsen. Ronni Lykkehus og
Per Starup Sennicksen modtog ikke genvalg.
Foto: J.C. Borre Larsen 


Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk