18. oktober 2019
Lokalrådsformand Pia Petersen og KP Nielsen fra Mern og Øster Egesborg Sogne ser frem til en ny nærdemokratimodel, som de mener vil styrke frivilligheden markant. Foto: Lars Christensen
Lokalrådsformand Pia Petersen og KP Nielsen fra Mern og Øster Egesborg Sogne ser frem til en ny nærdemokratimodel, som de mener vil styrke frivilligheden markant. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalråd jubler over udsigten til ny model

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalråd jubler over udsigten til ny model
Vordingborg - 09. juli 2019 kl. 06:04
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anbefalingerne til en ny nærdemokratimodel har indtil nu fået hård medfart. For nylig gik fire lokalråd ud med et fælles opråb om at droppe de planlagte ændringer af lokalrådene, da man frygter, at den nye model vil slå nærdemokratiet ihjel.

Men anbefalingerne har fået unødvendig hård medfart, lyder meldingen nu fra Mern og Øster Egesborgs Lokalråd. Her roser man den nye nærdemokratimodel, der kan gøre udviklingen af lokalområderne mere fleksibel og nærværende.

- Vi synes, det er vigtigt at fortælle, at det ikke er alle lokalråd, der er enige i det, der er blevet sagt i medierne indtil nu, forklarer formand Pia Petersen.

Det er særligt afskaffelsen af de årlige dialogmøder, der har mødt kritik fra lokalrådene. Her frygter man, at det vil blive nærmest umuligt at få kontakt til politikerne, hvis ikke de er forpligtigede til at komme rundt.

- Vi synes, det bliver meget bedre med den nye model. Temamøderne, der er lagt op til, vil være en bedre måde at skabe udvikling, fortæller Pia Petersen.

Anbefalingerne til den nye nærdemokratimodel er nu sendt i offentlig høring frem til 16. august.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk