21. september 2019
Bronzestuen »Løberen«  befinder sig aktuelt i et hemmeligt depot. Privatfoto
Bronzestuen »Løberen« befinder sig aktuelt i et hemmeligt depot. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løber-statue må vente på frisk luft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løber-statue må vente på frisk luft
Vordingborg - 15. april 2019 kl. 11:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vordingborg: Det var meningen, at billedhuggeren Johannes Hedegaards bronzestatue »Løberen« i løbet af foråret skulle sættes op foran hovedindgangen ved DGI Huset Vordingborg.

»Løberen« befinder sig aktuelt i et hemmeligt depot, og der kommer den til at ligge et stykke tid endnu, for ovennævnte plan er ifølge DGI Husets direktør, Bjarne Malmros, udskudt. Det skyldes, at der er store planer om at udfylde DGI Husets udendørsareal med kunst.

- »Løberen« skal tænkes ind i det projekt. Hvis vi sætter den op nu, risikerer vi bare, at den står og flagrer, siger Bjarne Malmros.

Der er nedsat en arbejdsgruppe, som har til opgave at finde en kunstner, som kan gøre området indbydende.

- Det skal ikke bare være udstillingskunst, men kunst, som opfordrer til bevægelse, siger Thorbjørn Kolbo (S), formand for udvalget kultur, idræt og fritid.

Arbejdsgruppen består af Billedkunstrådet i Vordingborg Kommune, Statens Kunstråd, kommunens kultur- og fritidschef, Jesper Kjærulff, DGI HUsets direktør, Bjane Malmros og Henrik Barnewitz fra DGI Husets bestyrelse.

Der er afsat 150.000 kroner til projektbeskrivelse. Derudover ligger der en pulje på 400.000 kroner, som stammer fra dengang man begyndte på byggeriet af DGI Huset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk