8. juli 2020
Seneste skud på stammen - et højteknologisk byggeri til en værdi af 60 millioner kroner - blev taget i brug på Lindholm for tre år siden. Fremover er det uvist, hvad bygningen skal bruges til. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Seneste skud på stammen - et højteknologisk byggeri til en værdi af 60 millioner kroner - blev taget i brug på Lindholm for tre år siden. Fremover er det uvist, hvad bygningen skal bruges til. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lindholm-center truet af lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lindholm-center truet af lukning
Opdateret 09. februar 2010 kl. 19:32
Vordingborg - 09. februar 2010 kl. 06:00
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Mørke skyer samler sig over DTU Veterinærinstituts forskningscenter på Lindholm i Stege Bugt på Møn. Manglende udsigt til statslige midler betød forleden, at stedets 80 medarbejdere fik at vide, at deres arbejdsplads måske skal flyttes.

- Mange års anstrengt økonomi har gjort det svært at få tingene til at hænge sammen. Derfor har vi igangsat en proces, hvor vi ud fra økonomiske overvejelser kigger på de muligheder, vi har, forklarer Kristian Møller, direktør for DTU Veterinærinstitut med ansvar for instituttets tre afdelinger i København, Århus og på Lindholm.
arrow Læs også: DTU Lindholm kan reddes fra politisk side
Fra bølger til asfalt
En flytning er endnu ikke vedtaget, men at dømme ud fra Kristian Møllers udsagn er det sandsynligt, at medarbejderne fremover skal indstille sig på at udskifte den daglige sejltur over Stege Bugt med asfalt.

- Det er for dyrt at være på en ø. Der er betydelige økonomiske gevinster ved at flytte aktiviteterne, forklarer Kristian Møller og fortsætter:

- Det er ikke et krav, at vi skal være på en ø. Det troede man engang, men der er flere vellykkede eksempler på forskningscentre på fastland.
Spildte penge
Det er ellers kun tre år siden, at forskningscentret blev udvidet med en ny bygning til 60 millioner statskroner. I det hele taget er der under skiftende kommandoer gennem årene puttet mange penge i bygningerne på Lindholm, men ifølge Kristian Møller retfærdiggør det ikke i sig selv en videreudnyttelse af stedet.

- Den nye bygning udgør kun mellem 10 og 13 procent af den samlede bygningsmasse. Resten er ældre bygninger - nogle helt tilbage fra 1928, og der venter betydelige investeringer forude, konstaterer Kristian Møller, der betegner byggeriet som gammelt med mange knopskydninger og utidssvarende energianlæg.
Mund- og klovsyge
Lindholm er først og fremmest kendt for sin indsats i bekæmpelsen af den frygtede kvægsygdom mund- og klovsyge. Tidligere var det vigtigt, at denne virus blev isoleret og derfor var centret henlagt til øen midt i Stege Bugt, så langt væk fra omgivdelserne, at virussen ikke kunne spredes via luften. Det er dog ikke længere nødvendigt.

Midt i april skal der træffes en principbeslutning om, hvorvidt aktiviteterne skal flyttes, og først til september kan eventuelle nye lokaliteter være udpeget.

En eventuel fraflytning er foreløbig fastsat til tidligst at kunne påbegyndes i 2013.
arrow DTU Lindholm lukker endegyldigt
24. april 2012 kl. 05:13 Opdateret: kl. 11:08
arrow DTU beslutning bekymrer i folketinget
11. februar 2012 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:23
arrow Lindholm for dyr i drift
21. januar 2012 kl. 06:17 Opdateret: kl. 08:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk