15. december 2018
Udenfor anviste mænd i gult parkering af bilerne. I døren tog Vivi Schlechter og Uffe Hofman Andersen imod gæsterne, der strømmede til. Værtsparret brugte jubilæet til at takke for opbakningen. Foto: Nina Lise
gallery icon

Se billedserie

Udenfor anviste mænd i gult parkering af bilerne. I døren tog Vivi Schlechter og Uffe Hofman Andersen imod gæsterne, der strømmede til. Værtsparret brugte jubilæet til at takke for opbakningen. Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunsten er at sige tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsten er at sige tak
Vordingborg - 12. marts 2018 kl. 12:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 10 år siden vendte Vivi Schlechter og Uffe Hofman Andersen op og ned på deres liv, sagde farvel til deres fag som IT-projektleder og grafiker og åbnede Bakkegaard Gæstgiveri på Høje Møn. 14 dage efter eksploderede finanskrisen. Søndag var det tid til at takke venner, familie og alle andre for opbakningen gennem årene.

- Uden dem ville det slet ikke kunne lade sig gøre. Da vi åbnede, havde 40 mennesker været involveret op til. Siden har vi hvert år holdt en arbejdsweekend - der skal meget til for at løfte en gammel gård, smiler værtsparret, mens gæsterne strømmer ind til god mad, musik og hygge.

Både Vivi Schlechter og Uffe Hofman Andersen har en kunstnerisk åre. Derfor fik de den idé, at alle værelser skulle udsmykkes af en lokal kunstner. I dag omtales de som »kunsthotellet«.

- Tanken var, at gæsterne skulle køre rundt og besøge kunstnernes atelierer, når de havde sovet i deres værelser. Vi ser os som formidlere af kunst, fortæller de.

At kunstformidlingen virker, kan Mette Folmer og Søren Madsen bekræfte. De driver det nærliggende Galleri Tranemarkegaard og har på gæstgiveriet udsmykket værelse nummer ni og 12.

- Der var en seng, et skab, en håndvask og et gulvtæppe. Resten skulle vi selv komme med. Det var sjovt at få lov til at indrette et helt rum. I weekenderne op til åbningen var vi mange i gang. Vi fik et fællesskab, som vi har glæde af den dag i dag, fortæller de.

Læs mere i Sjællandske mandag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk