21. april 2019
Peter Haubro har rejst rundt i store dele af verdenen og udstillet sine værker. Senest har han gjort Frankrig til sit hjem. Men nu kan man opleve hans værker i Kulturarkaden i Vordingborg.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Peter Haubro har rejst rundt i store dele af verdenen og udstillet sine værker. Senest har han gjort Frankrig til sit hjem. Men nu kan man opleve hans værker i Kulturarkaden i Vordingborg.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunst man ikke bare går forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunst man ikke bare går forbi
Vordingborg - 11. januar 2019 kl. 11:11
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Verden er fyldt med kunst. Så meget, at man mange gange nemt for gået forbi den uden rigtig at ænse den. Men sådan er det ikke med den nye kunstudstilling på Kulturarkaden i Vordingborg.

- Der er ingen, der går forbi mine værker. På den måde er jeg priviligeret, lyder det med tør humor fra Peter Haubro.

Han ved udmærket, hvad det er for reaktioner, som hans værker bliver mødt af. Fælles for de særdeles farverige værker er de ofte nærmest groteske sammenblandinger af elementer, der tilsyneladende ikke hænger sammen. Strøtanker fra højre og venstre, der har fundet sammen i et fælles maleri.

Tegneserie-referencer, Peter Plys og nøgne kvindekroppe blandes sammen i til tider ret provokerende sammensætninger.

Men der ligger ingen provokation i det, intet budskab, ingen filosofi, understreger kunstneren selv.

- Når folk ser mine værker, så begynder de at lave historier. Nogen bliver forargede, men i bund og grund er det kun en afspejling af dem selv, og hvad de selv ser i det, fortæller Peter Haubro.

I den helt anden ende af skalaen finder man Peter Haubros collager, der er holdt i simple og afdæmpede farver, og som henter sin inspiration fra Kina og Japan.

Man kan selv opleve Peter Haubros værker på førstesalen i Kulturarkaden, Sydhavnsvej 6. Der er fernisering i dag, fredag, klokken 16, og udstillingen kan ses frem til 17. februar.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk