2. marts 2021
Kommunen har på et døgn fået 50 ansøgninger til et team af kviktestere. Én af dem er Lisbet Trøstrup. Pressefoto
Kommunen har på et døgn fået 50 ansøgninger til et team af kviktestere. Én af dem er Lisbet Trøstrup. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korps af kviktestere hurtigt på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korps af kviktestere hurtigt på plads
Vordingborg - 20. februar 2021 kl. 06:00
Af J.C. Borre Larsen

I kampen mod coronavirus og for at få genåbnet samfundet har Vordingborg Kommune i den senere tid ledt efter folk, som vil være kviktestere. Og det har ikke skortet på interessen for at være en del at test-teamet.

- Alene gennem opslag på Jobnet og på Facebook har vi på godt et døgn fået 50 ansøgninger, hvoraf mange er kvalificerede. Det er overvældende, fortæller projektleder Ulla Borup Hemmingsen, der koordinerer teamet af testere.

Kviktesterne skal i første omgang teste de ansatte på skoler, i børnehaver og på andre af kommunens arbejdspladser. De får en grundig oplæring af professionelle kviktestere samt timeløn for arbejdstiden.

Hvis der skulle komme et smitteudbrud på en arbejdsplads, vil de kunne sættes ind for eksempel til daglig testning, så der hurtigt kommer styr på udbruddet.

Borgmester Mikael Smed (S) glæder sig også over antallet af kviktestere.

- Vi forventer, at der i den kommende tid skal skrues op for den kommunale del af testarbejdet som en del af den landsdækkende indsats imod smitten. Derfor vil vi opruste, så vi kan teste jævnligt på alle vores arbejdspladser. Forhåbentlig vil vi også få mulighed for at hjælpe private virksomheder, hvis der bliver brug for det. Samtidig vil et kommunalt testteam gøre os klar til, hvis der igen kommer øget smittetryk, siger Mikael Smed.

Oplæringen af det nye team går i gang i næste uge, og skulle der blive brug for flere testere, melder kommunen ud igen på et senere tidspunkt.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk