21. februar 2020
Bilisterne har fået øje på, at det er nemt at smutte igennem Vordingborg by ved at benytte Fuglebakken (tv) og Primulavej. Nu sætter kommunen en prop i.  Foto: J.C. Borre Larsen
Bilisterne har fået øje på, at det er nemt at smutte igennem Vordingborg by ved at benytte Fuglebakken (tv) og Primulavej. Nu sætter kommunen en prop i. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen skrider til lukning af vej der er blevet lidt for populær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen skrider til lukning af vej der er blevet lidt for populær
Vordingborg - 09. oktober 2019 kl. 20:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter åbningen af den nye bro over jernbanen i Vordingborg er det blevet populært at bruge Fuglebakken og Primulavej som smutveje i stedet for Københavnsvej og Algade.

Bilisterne ledes nu direkte ind på Valdemarsgade, og derfor vælger mange at fortsætte op ad Fuglebakken og Primulavej. Men det dur ikke at flytte trafikken fra de store veje til de mindre.

Derfor besluttede kommunalbestyrelsen onsdag aften, at Fuglebakken midlertidig lukkes for køretøjer ved Primulavej. Det sker foreløbig med betonklodser.

Det er beboerne i området, som har kontaktet kommunen, fordi de mente, at der var flere biler på vejene end normalt. En trafikmåling, som kommunen har foretaget, viser, at de har ret.

I 2014 var der 1300 køretøjer i døgnet på Primulavej og Fuglebakken (målestedet er Fuglebakken mellem Kragestræde og Slotsgade).

I 2017 var tallet steget til 1500 køretøjer, mens målingen i år viser næsten 1900 køretøjer.

- Det har aldrig været tiltænkt, at Primula skulle være en hovedfærdselsåre i byen, siger Michael Larsen (R), formand for Plan og Teknik.

Han oplyser, at kommunen senere vil kigge på den samlede trafik i Vordingborg by.

Lukningen af Fuglebakken forventes at ske i begyndelsen af næste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk