7. marts 2021
Vordingborg Kommune ønsker ikke, at de to tidligere plejebørn, Martin Larsen og Jacob Svendsen, skal trækkes gennem endnu en opslidende retssag. Derfor anker kommunen ikke dommen. Foto: Claus Vilhelmsen
Vordingborg Kommune ønsker ikke, at de to tidligere plejebørn, Martin Larsen og Jacob Svendsen, skal trækkes gennem endnu en opslidende retssag. Derfor anker kommunen ikke dommen. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune anker ikke dom i Mern-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune anker ikke dom i Mern-sag
Opdateret 04. juni 2019 kl. 09:12
Vordingborg - 04. juni 2019 kl. 09:05
Af Nina Lise

Vordingborg Kommunes udvalg for børn, Unge og Familie har på et møde mandag besluttet ikke at anke den dom, som Vordingborg Kommune fik i Mernsagen i Østre Landsret 24. maj. Udvalget ønsker ikke, at de to tidligere plejebørn skal igennem endnu en - måske flerårig - retssag.

arrow Læs også: Svigtede Mern-drenge koster kommunen dyrt

Her blev kommunen dømt til at betale to tidligere plejebørn, der boede i en plejefamilie i Mern hver 300.000 i erstatning for ikke at have levet op til sine tilsynsforpligtelser i en periode, der strækker sig helt fra før årtusindeskiftet - og dermed den gamle Langebæk Kommune - og frem til 2009.

Plejefamilien blev i 2012 idømt flere års fængsel for at have udøvet vold og mishandling af flere af de børn der var i pleje hos dem.

- Dommen var ret klar, og det har udvalget taget til efterretning. Udvalget ønsker heller ikke, at de to tidligere plejebørn skal hives igennem endnu en retssag, som måske kan strække sig over flere år. De har lidt nok i deres tid hos plejefamilien, og derfor har udvalget besluttet ikke at anke sagen til Højesteret, siger formand for Udvalget for Børn, Unge og Familie Nikolaj W. Reichel (S).

At sagen endte for retten skyldes, at en kommune ikke kan udbetale erstatning uden at der er et retsligt grundlag for det.

- Og det fik vi med dommen i Østre Landsret, så derfor udbetaler Vordingborg Kommune nu den erstatning, vi er idømt til de to tidligere plejebørn, siger Nikolaj W. Reichel.

arrow Mernsag: Kommune må betale erstatning til plejebørn
23. maj 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 11:00
arrow Vordingborg peger på Lolland i Mern-sag
20. marts 2019 kl. 04:03 Opdateret: kl. 20:21
arrow Vordingborg frasiger sig ansvar i Mern-sag
19. marts 2019 kl. 17:53 Opdateret: kl. 17:53
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk