20. september 2021
Der kommer nye cykelstier og fortove på Københavnsvej de kommende måneder. For beboerne i området betyder det blandt andet, at mange af dem vil skulle hæve deres indkørsler. PR-foto
Der kommer nye cykelstier og fortove på Københavnsvej de kommende måneder. For beboerne i området betyder det blandt andet, at mange af dem vil skulle hæve deres indkørsler. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Københavnsvej får nye cykelstier og fortove

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Københavnsvej får nye cykelstier og fortove
Vordingborg - 04. maj 2021 kl. 20:05
Af Mille Holst mille.holst@sn.dk

De kommende måneder bliver der anlagt nye cykelstier og fortove på Københavnsvej i Vordingborg. Belægningen vil flere steder give niveauforskelle, så de private lodsejere flere steder vil skulle hæve deres indkørsler.

arrow Læs også: Bedre forhold for gående ved uheldsplaget kryds

Indgangen til Vordingborg via Københavnsvej bliver til august lidt mere indbydende at se på og bedre at gå, cykle og færdes på. Et omfattende anlægsarbejde er nemlig netop blevet sat i gang.

Det omfattende anlægsarbejde blev påbegyndt i mandags, 2. maj, og består i at få etableret nye cykelstier og fortove i begge sider af Københavnsvej på strækningen mellem Algade og krydset Solbakkevej/Chr. Richardtsvej.

Hæver fortovet

- Fortovene på hele strækningen bliver renoveret med nye fliser, de smalle rabatter omlægges til cykelsti og så bliver der lagt ny asfalt på cykelstierne, fortæller Bjørn Buch, Afdelingsleder i Afdelingen for Trafik og Ejendomme, i en pressemeddelelse.

- Af hensyn til afvandingen af cykelsti og fortov og for at sikre at regnvandet fra vejarealet ikke løber ind på privat grund, så er det nødvendigt at hæve fortovet. Derfor kan det blive nødvendigt, at de tilstødende grundejere skal hæve deres belægning i indkørslen for at udligne niveauforskellen mellem indkørsel og fortov. Desværre kan vi ikke på forhånd oplyse hvor meget niveauforskellen vil være ud for hver indkørsel, men vi prøver at minimere det mest muligt, når vi udfører arbejdet, fortsætter han.

Det er Arkil A/S, der udfører arbejdet, som er projekteret af Niras A/S i samarbejde med Vordingborg Kommune.

Støj, støv og trafik

Det omfattende anlægsarbejde betyder, at der i perioder kan være øget trafik, støv- og støjgener i området.

I anlægsperioden vil der blive etableret gennemgående fortov på sidevejene, Falunvej og Haminavej, så trafiksikkerheden forbedres. Der vil i hele anlægsperioden desuden være adgang til sidevejene via en kørebane. Ind- og udkørsel til Midt- og Sydsjællands Brand og Redning via Københavnsvej bliver bibeholdt, så redningskøretøjer kan komme ud.

- Vi har sendt information ud til de beboere, som vil blive berørt af anlægsarbejdet. Når vi laver så omfattende et anlægsarbejde, så kan vi desværre ikke gøre det uden, at det vil give lidt gener. Heldigvis er det kun i meget korte perioder. Borgerne vil blive orienteret af entreprenøren i god tid, inden der foretages arbejde ud for den enkelte matrikel, som kan medføre, at man ikke kan benytte sin indkørsel. For eksempel når der skal lægges ny asfalt på cykelstien og i de timer det tager, at lægge fliserne på fortovet foran hver enkelt indkørsel, forklarer Bjørn Buch og oplyser i øvrigt, at man er velkommen til at tage kontakt til ham på telefon 30 10 29 03, hvis man har spørgsmål til arbejdet.

arrow Efter års venten - Nu sikres farligt kryds
11. december 2020 kl. 05:21 Opdateret: kl. 18:15
arrow Cykelstiarbejde er godt i gang - men hvad med det sidste?
27. oktober 2020 kl. 16:03 Opdateret: kl. 15:24
arrow Pendlere sættes på prøve
27. marts 2019 kl. 07:59 Opdateret: kl. 05:06
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk