24. september 2021
Det oser ikke ligefrem af aktivitet, kreativitet og liv ved DGI Huset Vordingborg. Det skal der laves om på. Foto: Vordingborg Kommune
Det oser ikke ligefrem af aktivitet, kreativitet og liv ved DGI Huset Vordingborg. Det skal der laves om på. Foto: Vordingborg Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Københavnske arkitekter skal sikre liv ved DGI-huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Københavnske arkitekter skal sikre liv ved DGI-huset
Vordingborg - 18. maj 2021 kl. 05:50
Af Nina Lise

Aktivitetspark, skaterbane, klatretårn, tennisklub, mountainbike- og pumptrack-cykelbane. Det er noget af det, der skal være plads til på grunden omkring DGI Huset Vordingborg.

Nu har kommunen udpeget rådgiveren på udviklingsprojektet. Det bliver Jaja Architects ApS fra København, der blandt andet har tegnet et parkeringshus med en aktivitetspark på taget i Nordhavnen, København.

Arkitektfirmaet skal tegne en samlet plan for området omkring DGI-huset og tage stilling til placeringen af det kommende spring- og bevægelsescenter. Desuden skal udviklingsplanen indeholde en trafikplan, en belysningsplan og en beplantningsplan, der skal sikre, at trafikken reguleres hensigtsmæssigt, og at området bliver pænere.

Endelig skal udviklingsplanen inddrage oplysninger om og tage højde for forurening af området, der foreløbig kun er punktvist kortlagt. Planen skal også tage stilling til de eksisterende koldhallers fremtid.

Vordingborg Kommune overtog den tidligere plastikfabrik Panther Plast i 2012, og siden har man arbejdet på at gøre det 6,5 hektar store område til et knudepunkt for kultur, idræt og bevægelse.

Kommunen ejer grunden, mens Fonden DGI Huset Vordingborg lejer sig ind og til daglig driver idrætsfaciliteterne. Det er også DGI Huset Vordingborg, der skal drifte de kommende udendørs specialanlæg.

Ifølge bestyrelsen bag DGI Huset Vordingborg står flere investorer klar i kulissen til at realisere dele af udviklingsplanen. Derfor er planen nødvendig nu, så man ikke kommer til at knopskyde i tilfældige og forkerte retninger.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk