15. juni 2021
Både erhvervsfolk og almindelige borgere var mødt talstærkt frem til indvielsen af havneudvidelsen og nordens største bulkterminal. Flere havde taget cyklen med, fordi der efterhånden er blevet langt fra den ene ende af havnen til den anden.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Både erhvervsfolk og almindelige borgere var mødt talstærkt frem til indvielsen af havneudvidelsen og nordens største bulkterminal. Flere havde taget cyklen med, fordi der efterhånden er blevet langt fra den ene ende af havnen til den anden.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe havneudvidelse er kun første skridt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe havneudvidelse er kun første skridt
Vordingborg - 24. juni 2019 kl. 05:34
Af Lars Christensen

Det her er toppen af poppen. Sådan lød det fra Ole Ingrisch, formand for Danske Havne, da han som den første gik på talestolen ved indvielsen af den store havneudvidelse på Masnedø lørdag formiddag.

Han roste havnebestyrelsen og kommunen for det enorme arbejde, der er gået forud for udvidelsen af havnen.

- Det er helt rigtig set, og både by og havn kan kun være stolte af dette projekt. Søtransport er kommet for at blive, og det bliver kun mere moderne og hot i de kommende år, fortalte han, før han gav ordet til Christian Byrith fra det europæiske Nordsøprogrammet. Havneudvidelsen er en del af EU Interreg-projektet Dual Ports, hvor man har haft fokus på en langt mere effektiv og bæredygtig brug og genbrug af materialer i udbygningen af havnen.

- Erfaringerne herfra kan være til stor nytte på andre havne i Nordsøen. Den her udvikling ser man normalt kun i havnene i de store byer, men Vordingborg er et rigtig godt eksempel på, hvad man kan opnå, hvis man tænker ud af boksen og ser sin placering ikke som en svaghed, men som en styrke, forklarede Christian Byrith.

DLG har sammen med handelsselskabet Copenhagen Merchants investeret 300 millioner i en ny enorm kornterminal, der kan rumme en tredjedel af firmaets samlede høst på Sjælland.

- Det er noget af et kvantespring for os i forhold til lagring, tørring og sortering af korn, forklarede Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG.

- Det var visionært af Vordingborg Kommune at investere i en havneudvidelse, tilføjede koncernchefen.

Også Vordingborgs borgmester, Mikael Smed (S), fremhævede det visionære i projektet.

- Valget har været mellem udvikling eller afvikling. Det ser man mange andre steder i lignende kommuner og lignende havne, hvor man nu står over for at skulle afvikle sine havneaktiviteter, fordi man ikke har fået investeret i tide, fortalte borgmesteren i sin tale.

- Vi har nu sikret, at vi også fremadrettet kan tiltrække nye virksomheder til kommunen. Og det stopper ikke her. Der er allerede nye udviklingsplaner på tegnebrættet. En udvidelse af havnen mod syd og for håbenligt et nyt erhvervsområde på gartnerigrunden, når brobyggeriet er færdigt, forklarede borgmesteren.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk