16. september 2021
Jesper Adler vil gå til borgmestrene i Vordingborg, Slagelse og Næstved for at få dem til at kigge på erhvervsforeningens forslag igen.Privatfoto
Jesper Adler vil gå til borgmestrene i Vordingborg, Slagelse og Næstved for at få dem til at kigge på erhvervsforeningens forslag igen.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: K-kandidat: Ja tak til motorvej fra Bårse til Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

K-kandidat: Ja tak til motorvej fra Bårse til Slagelse
Opdateret 03. april 2021 kl. 10:46
Vordingborg - 02. april 2021 kl. 13:44
Af Nina Lise

Det er ingen skam at skifte mening, hvis man er blevet klogere. Sådan siger Jesper Adler (K) efter Vordingborg Erhvervsforenings forslag om at droppe motorvejen fra Næstved til Rønnede og i stedet etablere en motorvej fra Bårse til Slagelse.

arrow Læs også: Debat: Vordingborg har sit på det tørre

Motorvejen fra Næstved til Rønnede vil kun komme Næstved-pendlerne til gode. En motorvej fra Bårse til Slagelse gavner hele regionen, siger Jesper Adler, der er kandidat til både KV21 og RV21.

- Hidtil har regionerne stort set kun handlet om sygehuse. Men regionerne står også for de store veje. Hvis vi skal tiltrække erhverv til vores region og til Vordingborg, skal det være attraktivt for erhvervslivet at være her. Vi er nødt til at fokusere på, hvad der gavner os bedst i stedet for hele tiden at kigge mod København, siger Jesper Adler.

- De store metropoler kører deres eget løb. De har deres egen dynamik og deres egen selvforståelse. De er ligeglade med os, fortsætter han.

Han kalder en motorvej fra Rønnede til Næstved for »et underligt knæk«. En motorvej fra Bårse til Slagelse vil kunne indgå i en korridor fra Tyskland til Norge, hvor langturschauffører kan snuppe et hvil på Kalundborg/Aarhus-overfarten i stedet for at sidde i kø ind over Fyn.

Han mener, at man skal lægge et stort transportcenter i Bårse. Muligheden for at kunne transportere varer er en forudsætning for, at erhvervsvirksomheder vælger Vordingborg Kommune, men der skal også veluddannet arbejdskraft til. En motorvej mellem Bårse og Slagelse vil styrke mobiliteten, hvilket også vil gavne bosætningen. Desuden vil en bedre forbindelse mellem Vordingborg og Kalundborg styrke de to store havne.

arrow Motorvejen kommer: En kæmpe dag for Næstved
08. april 2021 kl. 13:21 Opdateret: kl. 13:22
arrow Regeringen skyder Gisselfeld ned: Det er kun motorvejen der tæller
08. april 2021 kl. 04:33 Opdateret: kl. 16:46
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk