20. november 2017
Lars Christoffersen har fulgt fibernet-projekterne på Østmøn tæt gennem de sidste fem år. Han glæder sig nu over, at tyndtbefolkede områder som ved Kraneled og Busene, der her ses bag ham, også nu kan få bedre internet.  Foto: Lars Christensen
Lars Christoffersen har fulgt fibernet-projekterne på Østmøn tæt gennem de sidste fem år. Han glæder sig nu over, at tyndtbefolkede områder som ved Kraneled og Busene, der her ses bag ham, også nu kan få bedre internet. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jubel over nye fibernet-aftaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jubel over nye fibernet-aftaler
Vordingborg - 17. maj 2017 kl. 06:20
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kraneled, Busene, Elmelunde og de søndre byer. Det er blot nogle af de steder på Møn, der nu kan se frem til væsentligt bedre internet.

Alle er de nemlig med på listen af områder, som Seas-NVE har udvalgt til nye fibernet-områder.

Den melding vækker glæde hos Lars Christoffersen fra Østmøn Lokalråd, der har været koordinator for en række af projekterne og som har haft den overordnede kontakt til fibernet-selskabet Fibia, siden de første projekter tilbage i 2013.

- Vi har allerede fået lagt fibernettet ud i mange af byerne, men nu kommer vi også uden for byskiltene, forklarer lokalrådsmanden, der understreger betydningen af at få lagt fibernettet ud.

- Det er alfa-omega nutildags at have ordentligt internet. Det er afgørende for områdets fremtid, og det er noget folk går efter, når de køber hus, forklarer han.

Omkring 200 husstande
De forskellige projekter på øen har selv stået for at sende ansøgninger ind til fiberpuljen, så Lars Christoffersen har endnu ikke et endeligt tal på, hvor mange hustande, der er med i projektet. Han anslår dog, at tallet ligger omkring de 200, hvis man også tæller de søndre byer med, selvom de ikke hører under lokalrådets normale område.

Seas-NVE investerer sammenlagt 150 millioner kroner i fibernet i 2017. I alt 72 lokalområder svarende til 3300 private husstande rundt om på Sjælland og Møn er kommet med i puljen. Derfor er det også usikkert, hvornår gravearbejdet går i gang på Møn.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk