12. april 2021
Der skal ifølge Thorbjørn Kolbo (S) mere power i de ladestandere, som kommunen har planer om at sætte op til elbiler. Denne hurtiglader ved Shell er p.t. den eneste i Vordingborg. Foto: Lars Christensen
Der skal ifølge Thorbjørn Kolbo (S) mere power i de ladestandere, som kommunen har planer om at sætte op til elbiler. Denne hurtiglader ved Shell er p.t. den eneste i Vordingborg. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til plan for flere opladere til elbiler - og elcykler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til plan for flere opladere til elbiler - og elcykler
Vordingborg - 25. februar 2021 kl. 17:54
Af J.C. Borre Larsen

Socialdemokratiet havde på onsdagens kommunalbestyrelsesmøde i Vordingborg Kommune stillet forslag om en plan for flere ladestandere til el-biler i kommunen.

arrow Læs også: Heinos enegang, da Socialdemokratiet kom med et forslag

Det syntes de andre partier var en god ide. Venstre havde sågar en tilføjelse.

- Vi vil gerne udvide forslaget, så der også kommer en konkret plan for ladestandere til elcykler, sagde Peter Ole Sørensen, der slog et stort slag for elcykler.

- Antallet af solgte elcyker eksploderer. Der er mange turister, som har deres el-cykler med. Det giver motion og en frihed. Lad os få flyttet noget af den daglige benzin-, diesel- og faktisk også eltransport over til elcykler, lød det.

- Jeg er fuldstændig enig. Selvfølgelig skal vi også have cyklerne med, sagde Thorbjørn Kolbo.

Det samme var SF's Else-Marie Langballe Sørensen.

-El-ladestandere til cykler er billigere, så hvem ved. Måske bliver der også råd til lappegrej, sagde viceborgmesteren.

Nye Borgerliges Heino Hahn syntes dog ikke, at forslaget - ej heller i udvidet form - var ambitiøst nok.

- Vi har mange, der kører til København i firmabiler. De kan ikke køre frem og tilbage på el. Men det kan de gøre på brint. Derfor er det vigtigt, at vi som minimum får lavet en tankstation med brint, mente Heino Hahn.

Hurtig opladning

Thorbjørn Kolbo var ikke enig med Heino Hahn.

- Jeg tænker, at det er en opgave for tankstationerne selv. De skal nok være hurtige til at fylde noget andet på bilerne, sagde Kolbo og fortsatte:

- El-bilerne er i rivende udvikling. Jeg er sikker på, at Tesla har meddelt, at de kommer med batterier, der kan klare over 1000 kilometer, og så kan håndværkerne køre frem og tilbage mellem København.

Thorbjørn Kolbo opfordrede derefter til at de kommende standere kan afgive masser af kilowatt.

- Lad være med at sætte flere af de langsomme op. Sørg nu for, at komme noget power bag, så bilisterne kan få hurtigopladning, sagde han.

Samtlige partier bortset fra Nye Borgerlige sagde ja til, at Klima- og Miljøudvalget skal få nedfældet en plan for el-ladestandere til biler og såmænd også cykler.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk