18. januar 2019
Fra venstre: Astrid, Lærke, Stine, Emma og Mathilde har været med til at skabe det nye kunstværk på gymnasiet. På billedet mangler Nicoline og Emilie. Pigerne er fra forskellige klasser og årgange på gymnasiet.Foto:  Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre: Astrid, Lærke, Stine, Emma og Mathilde har været med til at skabe det nye kunstværk på gymnasiet. På billedet mangler Nicoline og Emilie. Pigerne er fra forskellige klasser og årgange på gymnasiet.Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huskunstner og elever bryder den brune flade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huskunstner og elever bryder den brune flade
Vordingborg - 15. maj 2018 kl. 08:51
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brunt-i-brunt-i-gråt. Vordingborg Uddannelsescenters bare vægge er ikke voldsomt spændende at kigge på, og derfor er der gennem årene også kommet mere og mere kunst på væggene for at give lidt kulør til de mørke gange. Mandag kunne gymnasiet indvie det seneste i rækken af kunstværker, og det er et, man med garanti kommer til at lægge mærke til.

- Farvepaletten har vi tyvstjålet fra et af Andy Warhols malerier. Farverne fungerer rigtig godt sammen, forklarer Mia Sloth Møller, der har stået i spidsen for kunstprojektet.

Siden midten af januar har Mia Sloth Møller mødtes med elever fra forskellige klasser på gymnasiet. I alt syv elever har været med i projektet, som udelukkende er foregået efter skoletid.

- Det var ret hårdt i starten, efter man har haft så mange timer, at skulle bruge sin eftermiddag på at idéudvikle, fortæller Lærke Alving fra 1M.

- Ja, det var sjovere, da vi rigtig kunne komme i gang med den kreative del, tilføjer veninden Mathilde Preus.

- Det har været rigtig hyggeligt at være med. Også fordi der har været elever med på tværs af årgange, forklarer de begge.

Kunstprojektet på gymnasiet er støttet af Statens Kunstfond, og rektor Ib Brøkner Christiansen håber på, at resultatet nu kan få flere af gymnasieeleverne til at stoppe op og bemærke deres omgivelser.

- Vi har en del kunst på gymnasiet allerede, men det er der en del, der ikke har bemærket. For eksempel hænger der en korsfæstet fasan her rundt om hjørnet. Den havde jeg regnet med ville give en reaktion, men den ser ikke ud til at have gjort indtryk på nogen, forklarede rektoren i sin tale ved ferniseringen mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk