19. november 2019
Amalie Christoffersen fejrer studenterhuen med et smækkys til sin søn, William. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Amalie Christoffersen fejrer studenterhuen med et smækkys til sin søn, William. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huer på kvikke hoveder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huer på kvikke hoveder
Vordingborg - 24. juni 2019 kl. 17:01
Af J.C. Borre Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Nu kommer han, nu kommer han. »

Luften var tyk af spænding, da en større velkomstkomite af familie, venner og studiekammerater mandag formiddag ventede på, at 19-årige Aksel Buur Christensen fra Vestmøn skulle komme ud fra sin sidste eksamination på Vordingborg Gymnasium & HF, skriver Sjællandske.

Aksel Buur Christensen var årets første gymnasie-student, og da hovedpersonen omsider dukkede op med et væg til væg-smil, var det lillebror Erik, som satte den hvide hue med det røde båd på hovedet af sin glade bror.

- Det er da lidt nervepirrende at være den allerførste, indrømmede Aksel Buur Christensen efter at have scoret et flot 10-tal i faget »Almen studieforberedelse«, hvor han blandt talte om koloniseringen af Congo.

Aksel Buur Christensen var dog forinden sikker på at få huen, idet han næsten udelukkende har fået topkarakter i sine mundtlige og skriftlige fag.

- Han er en dygtig dreng, bemærkede Aksel Buur Christensens mor, Lene, der sammen med Troels, Aksels far, sørgede for boblevand og kransekage.

Lidt senere i vrimlen af nyudklækkende studenter var den første student fra HF en realitet. Det var 23-årige Amalie Christoffersen, som fik huen på af sin treårige søn, William.

Den nybagte student - og mor - lagde ikke skjul på, at hun har været under pres i læseferien, når hun samtidig har skullet passe lille William.

- Det har været hårdt. Der har ikke været så meget tid til bøgerne, sagde Amalie Christoffersen, der efter en velfortjent sommerferie går i gang med at læse til specialpædagog. Som de to første studenter fra gymnasiet og HF fik Amalie Christoffersen sammen med Aksel Buur Christensen lov til at hejse flaget op i den 12 meter høje flagstang foran uddannelsescentret.

Amalie Christoffersen var ikke i tvivl om, hvad resten af dagen skulle bruges til.

- Jeg skal hygge mig med familien, og så skal jeg være fuld i aften. Jeg glæder mig til at være ung igen, storsmilede hun.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk