19. november 2019
Højspændingsledningen, der her ses til venstre i billedet, giver stramme krav til et eventuelt byggeri på den planlagte Rema 1000-grund.Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Højspændingsledningen, der her ses til venstre i billedet, giver stramme krav til et eventuelt byggeri på den planlagte Rema 1000-grund.Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højspændingsledning ændrer Rema 1000-plan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højspændingsledning ændrer Rema 1000-plan
Vordingborg - 25. juni 2019 kl. 05:36
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 120 kV luftledning skærer igennem det område ved Køng, hvor Rema 1000 planlægger at bygge deres nye butik.

Derfor er området sikret ved en række servitutter med stramme krav til byggeri på grunden. Der må ikke etableres bebyggelse eller indrettes befærdede pladser, etableres beplantning eller placeres høje installationer, lyder det i servitutterne.

Men de stramme krav bør være mere end nok til, at man opgiver planerne for den nye discountbutik på grunden. Det mener i hvert fald Bent Holm, indehaver af Min Købmand i Sallerup.

På kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften skal politikerne tage stilling til den nye lokalplan for området, men Bent Holm håber på at kunne få råbt politikerne op, inden de vedtager planen, der kan betyde dødsstødet for hans butik.

- Vi kan ikke lade være med at undre os over, at forvaltningen skriver, at bygherren kan få en dispensation. I min verden er en servitut altså en forpligtigelse. Man kan ikke bare udstede dispensationer til sådan noget. Der står højt og tydeligt, at der ikke må laves parkeringspladser under en højspændingsledning, forklarer Bent Holm, der frygter at detaljen med ledningen forsvinder i mængden af mødebilag, når politikerne på onsdag skal tage stilling til planerne for købmanden.

Discountbutikken vil dog sagtens kunne bygge på grunden, forklarer man hos Energinet, der ejer højspændingsledningen.

- Vi har haft en dialog med firmaet om, hvilke vilkår vi har til området. De har rettet deres projekt til efter vores retningslinjer. De retningslinjer skal tinglyses på ejendommen, og når de er blevet det, så kan vi give dispensation, forklarer man hos Energinet.

Helt konkret er der tale om en forplads til Rema 1000-butikken, der dels skal rumme aflæsning af varer og parkeringspladser. Selve butikken er placeret ud til Bankevejen og dermed længst væk fra luftledningen.

Kravene går blandt ud på, at forpladsen kun må indrettes med særligt lave lysmaster. Der må kun skiltes i begrænset højde og der skal markeres på asfalten, så lastbilschauffører advares om ledningerne. For almindelige bilister vil der ikke være særlige hensyn.

- Vi gør meget ud af at vurdere det konkrete projekt, og hvordan de kan passe ind med de krav, som vi har, forklarer man hos Energinet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk