25. november 2017
Det blå flag får lov at vaje på hele syv strande i Vordingborg Kommune i år. Det er flere, end der har været i de sidste mange år.
Det blå flag får lov at vaje på hele syv strande i Vordingborg Kommune i år. Det er flere, end der har været i de sidste mange år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Højeste antal blå flag-strande i mange år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højeste antal blå flag-strande i mange år
Vordingborg - 16. maj 2017 kl. 14:31
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det svinger normalt voldsomt fra år til år, hvor mange strande i Vordingborg Kommune, der kan få lov til at flage med det blå flag - symbolet på rent vand og god strand.

Tidligere har kommunen været helt nede at bunde omkring to til fire strande med blå flag, men de senere år har tallet ligget omkring fem-seks stykker.

Men 2017 ser ud til at blive et godt strand-år. Hele syv af kommunens strande har fået lov til at flage med det blå flag, når badesæsonen går i gang 1. juni.

Med på listen over gengangere er Svinø Strand, Ulvshale Strand, Klinteparken på Ore og Præstø Strand, mens det i år også er lykkedes at få stranden ved Ore Camping med.

For borgerne på Østmøn byder listen i år også på et glædeligt gensyn med Klintholmen. Stranden øst for havnen har tidligere haft et blåt flag, men det satte et par uheldige prøver af vandkvaliteten for nogle år siden en stopper for.

- Badevandsanalyserne bliver indsamlet løbende, og så kigger man på gennemsnittet over fire år. Har man derfor et enkelt år med dårlige resultater, som vi så det ved Klintholmen, så påvirker det de efterfølgende år. Men nu er den med igen, forklarer naturforvalter Stefan Skov fra Vordingborg Kommunes Byg, Land og Miljø-afdeling.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk