12. april 2021
Sagsfremstillingen med det socialdemokratiske forslag var en principsag for Nye  Borgerliges Heino Hahn. Derfor er partiet ikke med i aftalen om at arbejdere videre med flere el-ladestandere i kommunen. Foto: Lars Christensen
Sagsfremstillingen med det socialdemokratiske forslag var en principsag for Nye Borgerliges Heino Hahn. Derfor er partiet ikke med i aftalen om at arbejdere videre med flere el-ladestandere i kommunen. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Heinos enegang, da Socialdemokratiet kom med et forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heinos enegang, da Socialdemokratiet kom med et forslag
Vordingborg - 25. februar 2021 kl. 17:55
Af J.C. Borre Larsen

Alt var fryd og gammen, da politikerne i Vordingborg Kommunes kommunalbestyrelse onsdag aften debatterede en plan for flere ladestandere til elbiler og elcykler. Hvem kan da også være imod det.

arrow Læs også: Ja til plan for flere opladere til elbiler - og elcykler

Men da forslaget, som Socialdemokratiet helt efter kommunernes styrelseslov stod bag, skulle vedtages, stillede Nye Borgerliges Heino Hahn sig på tværs. Han havde et problem med »prosaen« i sagsfremstillingen, hvor der midtvejs står, at »Socialdemokratiet i Vordingborg ønsker med dette forslag, at der aktivt fremadrettet arbejdes på ...«

- Jeg synes, at teksten burde ændres, så der står kommunalbestyrelsen og ikke Socialdemokratiet. Det stiller jeg som et ændringsforslag, sagde Heino Hahn og fastslog, at det var et »kardinalpunkt«.

- Øhh, det er et forslag, som Socialdemokratiet har stillet. Teksten er en motivering af, hvorfor vi stiller det. Det er lidt svært at pille ud, lød det fra en undrende borgmester Mikael Smed (S).

-Det er en lille detalje, men nok så vigtig, svarede Heino Hahn.

- Det er en beskrivelse af et ønske, vi har. Og så spørger vi, om I vil være med til det, prøvede borgmesteren.

- Ingen problemer i det. Men det må være en fælles kommunalbestyrelse, fordi vi alle er enige om, at vi skal i den retning. Og så kunne man godt have undladt den tekst, fastholdt Heino Hahn.

- Jeg er ked af, at jeg simpelthen ikke forstår dit ærinde. Det er et forslag, som Socialdemokratiet har lagt frem. Vi kan ikke ændre det, lød det fra en stadig mere fortvivlet Mikael Smed.

Flere af borgmesterens partifæller meldte sig på banen.

- Vi kan ikke på forhånd skrive, at I er med på vores ønske, sagde gruppeformand Brit Skovgaard.

Poul A. Larsen mente direkte, at der var noget »pjank«, som Heino Hahn havde gang i.

Venstres ordfører, Michael Seiding Larsen, kom socialdemokraterne til undsætning.

- Socialdemokratiet har brugt initiativretten. I kan skrive, hvad I vil, i medlemsforslaget. I kom først med det. Heino må bare acceptere, at det var en god ide, sagde Michael Seiding Larsen.

Men Heino Hahn var efter knap 10 minutters diskussion stadig urokkelig.

- Jeg stemmer imod på grund af prosaen, gentog han.

Og sådan blev det. Alle partier undtagen Nye Borgerlige går ind for, at Klima og Miljøudvalget skal arbejde videre med en plan for flere ladestandere til elbiler og elcykler i kommunen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk