17. august 2019
Fem af de nu seks medlemmer i ejerkredsen bag Radius Distillery. Fra venstre er det August Hage, Flemming Reissig Jensen, Kristian Larsen, Louise Opprud Jakobsen og Henrik Lynge. Lars Holm Jensen er ikke med på billedet. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Fem af de nu seks medlemmer i ejerkredsen bag Radius Distillery. Fra venstre er det August Hage, Flemming Reissig Jensen, Kristian Larsen, Louise Opprud Jakobsen og Henrik Lynge. Lars Holm Jensen er ikke med på billedet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ginproduktion flytter til Oremandsgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ginproduktion flytter til Oremandsgaard
Vordingborg - 13. marts 2019 kl. 05:32
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Præstø: Ginproducententen Radius Distillery flytter sin produktion fra Knardrup i Nordsjælland til Kragevig ved Præstø. Oremandsgaard har fået 570.000 kroner fra LAG Sydsjælland til at indrette destilleri den gamle herregårdsstald. Til august starter produktionen.

- I efteråret bragte I en artikel om, at vi var i gang med at plukke æbler til Calvados. Det fik Kristian Larsen og Flemming Jensen fra Radius Distillery til at kontakte os. De kunne godt lide vores arbejde med de gamle sorter, og vi blev hurtigt enige om, at vi skulle lave noget sammen, fortæller godsejer August Hage.

Han har fået podet kviste med gamle sorter og plantet 4200 nye træer. Hvor der før var en halv hektar med fuldt udvoksede træer og en halv hektar med træer på vej, bliver der nu 10 hektar med gamle sorter. De har svært ved at klare sig i supermarkederne på grund af deres korte holdbarhed, men på flaske er de gode.

- Især Hage-æblet, der er opkaldt efter min tipoldefar, der købte gården, er velegnet til alkohol. Det har en sødme og en krydrethed, der giver en meget kompleks smag for bare ét æble, forklarer August Hage, der er femte generation på gården.

Radius Distillery vandt i 2018 sølv til San Francisco World Spirit Competition 2018 for Batch #18. August Hage bliver sjette medlem af ejerkredsen. Radius Distillery sælger gin til det meste af landet og også har eksport. Blandt andet er der en potentielt stor ordre på vej fra Vietnam.

Læs mere i Sjællandske onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk