22. september 2020
- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at følge området, så vi kan gribe ind, hvis det eskalerer, siger Michael Larsen (R) om flexboligtilladelserne. Foto: Claus Vilhelmsen
- Det er vigtigt, at vi bliver ved med at følge området, så vi kan gribe ind, hvis det eskalerer, siger Michael Larsen (R) om flexboligtilladelserne. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frygten for flexboliger er gjort til skamme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frygten for flexboliger er gjort til skamme
Vordingborg - 14. september 2020 kl. 05:34
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halvtomme byer i halvdelen af året. Det var frygten fra flere sider, da Vordingborg Kommune i 2014 besluttede at sætte boligmarkedet frit, så boligkøbere kunne slippe for bopælspligten.

Men den frygtede affolkning er udeblevet. I hvert fald er det intet i tallene for flexboligtilladelser, der tyder på en stor katastrofe.

Der er udstedt cirka 575 flexboligtilladelser siden 2014, men der er også gengangere imellem, så der er ikke nødvendigvis 575 registrerede flexboliger på nuværende tidspunkt.

Der er udstedt cirka 100 tilladelser om året, men interessen har været faldende de senere år. I 2018 blev det til 102 flexboligtilladelser, i 2019 var tallet 88 og her i 2020 er man kommet op på 37 tilladelser i det første halvår.

- Vi var meget bange for, at det ville gå hårdt ud over vores byer, men det ser ikke ud til at være tilfældet. I stedet ser det ud til, at flexboligerne giver nogle muligheder for salg af huse, der ellers ikke ville være blevet solgt, fortæller Michael Larsen (R), formand for Plan- og Teknikudvalget.

- På det her niveau kan det godt fungere, men, tilføjer udvalgsformanden.

På landet følger en flexboligtilladelse huset, men i købstæderne er de personlige. Den forskel er indført netop for at sikre, at kommunen kan rulle flexboligtilladelserne tilbage, hvis de begynder at gå ud over bylivet.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk