22. juni 2021
Mange var mødt frem, da der lørdag var fortællefest på Smallstars.
gallery icon

Se billedserie

Mange var mødt frem, da der lørdag var fortællefest på Smallstars.
Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortællere satte himmel og ord i bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortællere satte himmel og ord i bevægelse
Vordingborg - 27. oktober 2014 kl. 09:57
Af Carsten Lysdal

Salen var stuvende fyldt, men faktummet - at publikummer sad som sild i en tønde - gjorde slet ikke historiefortællingen mindre henrivende.

Besøgende ved lørdagens fortællefest på Smallstars roste arrangørerne, Vordingborg Fortællerkreds og hermed også Marianne Christensen, for de i weekenden vældigt velklingende ordstrømme.

Marianne Christensens dagbog fra USA-opholdet i 1972 dannede krumtap i hendes historie, mens et nyere tiltag, som indbefatter et musikalsk akkompagnement til de mange historier, gjorde kavalkaden af fortællere mere se- og ikke mindst lytteværdig.

Flere kunstnere, fortællere såvel som musikere, var på scenen samtidig, og mens en lod fingrene slå vellydende akkorder langs klaveret, gjorde fortællerne deres for at forføre koncertrummet, som var præget af en larmende tavshed.

Der blev lyttet.

Et fortællende univers

- Det er fantastisk. Et godt arrangement, som publikum tager vel imod, sagde én af tilhørerne, Simon Simonsen, som ikke skulle på scenen, selv om han sagtens kunne have betrådt den.

- Jeg skal ikke på scenen, men det har jeg været før, fortalte fortælleren, som var med ved Faxe Fortælle Festival, som i 2002 og to år frem dannede fortællerammer.

- Vi hjalp hinanden dengang, Marianne og jeg. Det var den første rigtige fortællefestival, jeg kender til, sagde han efterfølgende og rettede en ros til arrangørerne af fortællefesten på Smallstars. Det gjorde Marianne Christensen også, da hun i pausen mellem de fortællende artister havde tid til en tur i frisk luft.

- Som arrangør af festivalen kan jeg jo godt rose mig selv, men jeg vil nu hellere rose alle de deltagende og samarbejdspartnerne for deres vovemod og støtten fra mange sider, forklarer hun.

Læs hele reportagen i Sjællandske mandag

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk