18. juni 2021
Connie Herbst skulle ikke nyde noget af at kigge, da hun fik nålen i armen. Det gjorde ikke ondt, berettede hun bagefter. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Connie Herbst skulle ikke nyde noget af at kigge, da hun fik nålen i armen. Det gjorde ikke ondt, berettede hun bagefter. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fik corona juleaften - nu er første stik hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fik corona juleaften - nu er første stik hjemme
Vordingborg - 06. maj 2021 kl. 19:32
Af J.C. Borre Larsen

Juleaften sidste år følte Connie Herbst fra Ugledige sig lidt sløj. Hun blev kviktestet, og det viste sig at være coronavirus, der gjorde hende utilpas.

- Min mand og jeg måtte blive hjemme. Det var surt, fortæller 63-årige Connie Herbst, der dog ikke blev alvorligt syg, og som heller ikke smittede sin bedre halvdel.

Men nu varer det ikke længe, før Connie Herbst kan tage det lidt mere roligt, når det drejer sig om covid-19. Torsdag middag fik hun det første stik med vaccine fra Pfizer, da DGI Huset Vordingborg for første gang åbnede som vaccinationscenter.

- Det gjorde ikke ondt, siger Connie Herbst, der ikke var stolt ved synet af nålen, da hun blottede sin overarm.

Hun var også på toppen i minutterne efter stikket, hvor kroppen kan blive påvirket af vaccinationen.

- Jeg det fint. Jeg kan ikke mærke noget, siger Connie Herbst, der om fem uger får det andet stik ligeledes i DGI Huset Vordingborg.

Tilfreds med lokalerne

Region Sjælland vaccinerede torsdag 120 borgere i løbet af fem timer.

Det foregik i selve hallen, hvor der var opstillet tre båse til vaccinationerne. Selve vaccinerne, som er tørstof, blev blandet op med saltvand af en sygeplejerske i et separat rum.

- Det er dejlige lokaliteter. Fra Region Sjællands side kan jeg kun sige, at vi er glade for at være her, siger Camilla Richmond Cavour, konsulent i Det Nære Sygehusvæsen.

Med vaccinationscentret i Vordingborg er Region Sjælland kommet et skridt nærmere målsætningen, om at borgerne kun skal have 20 kilometer til nærmeste vaccinationscenter.

På Sydsjælland og Møn bliver der i forvejen vaccineret i Næstved og Stege. Det er planen, at Region Sjælland foreløbig hver torsdag fortsætter med at vaccinere i DGI Huset Vordingborg.

- Hvis vi får flere vacciner, kan det være, at vi udvider med flere dage, siger Camilla Richmond Cavour.

Ud over vaccinationscenter fungerer DGI Huset som kviktestcenter i alle ugens syv dage.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk