14. juli 2020
Gutter Island-festivalen modtager dette års kulturpris. Den alternative festival afholdes på og ved Masnedøfortet. Foto: Lars Christensen
Gutter Island-festivalen modtager dette års kulturpris. Den alternative festival afholdes på og ved Masnedøfortet. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalen Gutter Island vinder årets kulturpris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalen Gutter Island vinder årets kulturpris
Vordingborg - 12. december 2019 kl. 12:31
Af Lars Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Musikken er i centrum, når kulturprisen 2019 bliver uddelt på Stars 17. januar.

Allerede nu står det dog klart, hvem der løber med den helt store præmie.

Hovedprisen på 25.000 kroner går nemlig til den internationalt anerkendte garagerock-festival Gutter Island, som afholdes hvert andet år i august på Masnedøfortet.

Festivalen, der har 20 års jubilæum næste år, hædres med årets kulturpris for sin stædige og stadige indsats med en festival for nichemusik, der bidrager til en stærk eventkultur i Vordingborg Kommune, og tiltrækker publikum fra hele landet, lyder det fra priskomiéen.

- Festivalen har gennem årene vokset sig både stor og stærk, uden at den charme, frækhed og vildskab, som de tre dage på det gamle fort fra starten har stået for, er gået fløjten, lyder det videre.

Hos Gutter Island er man glade for, at den alternative og ellers for mange ret så ukendte festival nu modtager en kulturpris.

- Uden den kontinuerlige støtte fra lokalsamfundet, ville Gutter Island ikke kunne eksisterer i det format, vi kender og elsker. At få lov til at afholde en garagerockfestival på et fredet område, er ikke mange forundt. Derfor er vi så kisteglade både for anerkendelsen fra og samarbejdet med Vordingborg Kommune, forklarer man fra festivalens side.

Kulturprisen uddeles af Vordingborg Kommune. I år med Møns Bank som ny hovedsponsor.

- Jeg er så glad, og ikke mindst stolt over, at vi her i Vordingborg Kommune har et så stærkt, blomstrende og nytænkende kulturliv, som vi har. Jeg glæder mig igen i år til at Kulturpriserne skal uddeles, så vi får sat fokus på kulturen, fejret talenterne, de professionelle og hele det kulturelle liv i Vordingborg Kommune, fortæller Thorbjørn Kolbo, Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Fritid.

Kulturpriserne overrækkes officielt ved en prisfest fredag 17. januar klokken 19.30 til 21.30 på Stars, Algade 84. Der er fri entré, og alle er velkomne.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk