13. april 2021
Gavlen på Jungshoved Købmandsgaard skal prydes med et maleri, som fortæller noget om halvøen.
Gavlen på Jungshoved Købmandsgaard skal prydes med et maleri, som fortæller noget om halvøen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem projekter skal forskønne Jungshoved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem projekter skal forskønne Jungshoved
Vordingborg - 23. marts 2019 kl. 11:24

Fem konkrete projekter er må bordet, når Jungshoved og omegn skal gennemgå en større byfornyelse, for de to millioner kroner, som man har fået fra staten.

Der skal laves en folkeplads/legeplads ved fodboldbanerne, som skal inspirere til ophold, leg og motion. Samtidig skal der plantes blomster og træer, som er karakteristik for området.

Dernæst vil man oprette en landsbyhave bag købmandsgården. Den skal både invitere til ro og fælleskab for lokale samt turister.

Det er også på tegnebrættet at en professionel kunstner skal male et gavlmaleri på Købmandsgaarden. Det er meningen at gavlmaleriet skal fortælle, hvad man kan finde på egnen.

Fælles for disse tre projekter er, at de skal peppe den noget slidte bymidte op, hvor der før i tiden lå et mejeri, en skole og en brugs.

Det fjerde projekt hedder »Vejflora«. Her vil synliggøre forbindelses-vejene til de små landsbyer. Det skal gøres gøres med forskellige lokale arter af træer og blomster ud for hver enkelt landsby, så man kan se, hvor man er på vej hen.

Det femte og sidste projekt er »Rekreative ruter«. Her vil man koble Jungshoved på vandreruten Sjællandsleden. Den går i dag forbi Jungshoved, men fremover skal den slå et sving forbi Jungshoved.

Det er planen, at alle ideerne skal være omsat til virkelighed i sommeren 2020. Forinden holdes der borgermøder 20. juni og 19 november 2019.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk