21. oktober 2021
Hygge i græsset. Under de mægtige træer på Oringe-halvøen slappede deltagerne fra de psykiatriske behandlingssteder på Sydsjælland af med pølser og musik efter en tur rundt om pynten. Foto: Poul Poulsen
gallery icon

Se billedserie

Hygge i græsset. Under de mægtige træer på Oringe-halvøen slappede deltagerne fra de psykiatriske behandlingssteder på Sydsjælland af med pølser og musik efter en tur rundt om pynten. Foto: Poul Poulsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et løbende jubilæum for de sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et løbende jubilæum for de sårbare
Vordingborg - 25. maj 2016 kl. 23:03
Af Poul Poulsen

Grønt er godt. Det vidste man i 1857, da man oprettede sindssygeanstalten på Oringe ved Vordingborg, og det vidste man onsdag, hvor brugere af de regionale psykiatritilbud på Sydsjælland var inviteret på skovtur på halvøen, skriver Sjællandske.

Næsten 300 brugere havde taget imod tilbuddet om en op til tre kilometers vandring eller løbetur rundt om pynten til det gamle thehus, hvor der ventede afslapning i solskinnet.

- Jeg har været med til det i de fleste af løbets 20 år, fortæller Kirsten, som ikke ønsker sit efternavn frem.

For 12 år siden var hun indlagt på Oringe, der stadig fungerer som psykiatrisk hospital, og hun har stadig kontakt til nogle af de ansatte på stedet.

- Jeg kender området så godt fra min indlkæggelse, og det er dejligt at se det igen - udefra, fortæller Kirsten, somn var med på den lange vandring på tre km og nød kontakten med bekendte, som kommer igen år efter år til Oringeløbet.

Løbet onsdag var et 20 års jubilæum, og derfor var der lidt flere med en vandligt, lokket af udsigten til god mad, hygge, musik og motion i de grønne omgivelser, hvor flere hundrede år gamle egetræer kastede skygge.

- Det er dejligt at se succesen og at se glæden. Vi ved, at nogle forbereder sig grundigt med gåture og motion inden løbet og håber selvfølgelig, det smitter af på hverdagen, siger Helle Andrea Pedersen, der er ledende ergoterapeut ved psykiatrien under Region Sjælland i Vordingborg.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk