5. december 2020
Heino Hahn er under hård beskydning fra sine tidligere partifæller i DF. De mener, at han flygter, fordi han er bange for at tabe valget om at blive DF's spidskandidat. Til venstre ses John Pawlik, der følger med Hahn til Nye Borgerlige. Foto: J.C. Borre Larsen
Heino Hahn er under hård beskydning fra sine tidligere partifæller i DF. De mener, at han flygter, fordi han er bange for at tabe valget om at blive DF's spidskandidat. Til venstre ses John Pawlik, der følger med Hahn til Nye Borgerlige. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Espersen: Hahn er bange for at tabe kampen om spidskandidatur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Espersen: Hahn er bange for at tabe kampen om spidskandidatur
Vordingborg - 20. maj 2020 kl. 09:58
Af J.C. Borre Larsen

Partitoppen på Christiansborg har svigtet.

arrow Læs også: DF'ere hopper over til Nye Borgerlige

Sådan lyder kritikken fra DF's Heino Hahn, der er partiets ordfører i kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune. Derfor skifter han med øjeblikkelig virkning til Nye Borgerlige.

Men den forklaring køber man ikke i Dansk Folkeparti. Inden coronakrisen lammede landet, skulle Heino Hahn kæmpe mod blandt andre Marie Hansen om at blive DF's spidskandidat i Vordingborg Kommune til kommunalvalget i 2021.

- Han havde tabt til mig, lyder det sejrssikkert fra Marie Hansen.

DF's næstformand på landsplan, Søren Espersen, mener også, at Heino Hahn var røget ind i et nederlag.

- Heino forlader DF, fordi han ikke havde udsigt til at blive partiets spidskandidat ved næste kommunalvalg. Der var store kræfter i gang, siger Søren Espersen, der bor ved Køng og selv er medlem af DF's lokalafdeling i Vordingborg.

Ifølge kommunalforsker Roger Buch sker de fleste partihop som regel i begyndelsen eller i slutningen af en valgperiode.

- Det udløser ofte et skifte, hvis man synes, at man ikke bliver behandlet ordentligt, eksempelvis ved opstillingsmøder, siger Roger Buch og fortsætter:

- Hvis man kan se i kortene, at man taber, er det lettere at skifte nu. Det er mindre ydmygende.

Heino Hahn var i seneste valgperiode viceborgmester i Vordingborg Kommune. Han afviser, at Marie Hansen får ham til at ryste i bukserne.

- Jeg var i kontakt med Nye Borgerlige, før Marie meldte sig på banen. Jeg understreger, at mit partiskifte skyldes manglende opbakning og dokumenter fra Borgen, siger Heino Hahn.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk