16. juni 2021
Der  var store hatte, svingende faner og festlige kostumer, da Kulturkaravanen ankom til Slotstorvet i Vordingborg. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Der var store hatte, svingende faner og festlige kostumer, da Kulturkaravanen ankom til Slotstorvet i Vordingborg. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En flok glade mennesker kom pludselig forbi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En flok glade mennesker kom pludselig forbi
Vordingborg - 14. maj 2021 kl. 19:13
Af Tekst: J.C. Borre Larsen

Klokken kvart over tre fredag eftermiddag ankom en besynderlig flok af mennesker til Slotstorvet i Vordingborg. De var klædt ud, spillede musik, sang og dansede og viftede med store faner. Nogle gik til fods, andre kørte i hestevogne eller i gamle, klassiske biler.

Den spraglede forsamling tilhørte Kulturkaravanen »Visioner fra Vandkanten«, som over to måneder går fra Stege til Blokhus. De mange glade skuespillere, dansere og musikere fik borgere, der gik og hyggede sig i midtbyen til at spærre øjnene op og trække på smilebåndene.

Kulturkaravanen gik igennem Algade og sluttede ved Pavillon K i Kirkeskoven. Her opførte Danseteatret NordenFra forestillingen »Her skal danses« - som er en hyldest til livet.

Kulturkaravanen og udendørsforestillingen markerede samtidig den nyoprettede forening Pavillon K's første arrangement, siden det i april i år fra politisk side blev besluttet at give brugsretten i næste ti år til en sammenslutning af lokale vordingborgensere, som arbejder med scenekunst.

- Det er så skønt. Det har vi i lang tid glædet os til, lød det fra Pavillon K's bestyrelsesformand Line Svendsen.

Det var også i går, at man kunne høre de mange lokale fortællinger om den historiske kirkeskovspavillon, der i mange år har fungeret som byens medborgerhus.

De personlige beretninger er blevet indsamlet af antropolog og scenekunstner Helga Rosenfeldt-Olsen til en 20 minutters vandrefortælling med trådløse høretelefoner gennem Kirkeskoven. Materiale har hun ikke ligefrem manglet. Det er væltet ind med minder om sodavandsdiskotek, juletræsfest, politiets cykelauktion, Gasolin-koncert og romantiske møder.

- Jeg kendte ikke stedet her, men man kan tydeligt mærke, at huset betyder meget for mange mennesker i Vordinbgorg, siger Helga Rosenfeldt-Olsen

Kulturkaravanen bevæger sig videre gennem det danske land indtil endestationen Blokhus nås 13. juli.

Se billedserien øverst.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk