21. september 2019
Telefoner og Ipads blev for en stund erstattet af bræt og brikker, da Gåsetårnskolens elever til Skolernes Skakdag dystede på de sort-hvide felter. 12 elever deltager 22. marts i landsfinalen. Foto: Claus Vilhelmsen
Telefoner og Ipads blev for en stund erstattet af bræt og brikker, da Gåsetårnskolens elever til Skolernes Skakdag dystede på de sort-hvide felter. 12 elever deltager 22. marts i landsfinalen. Foto: Claus Vilhelmsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever skal dyste i landsfinale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever skal dyste i landsfinale
Vordingborg - 19. marts 2019 kl. 08:52
Af Nina Lise
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stærkt hold fra Gåsetårnskolen er med, når landsfinalen i skoleskak løber af stablen 22. marts i Sydbank Arena, Kolding. Her skal de være med til afslutningen på hjernens årlige motionsdag, »Skolernes Skakdag«, og kæmpe om titlen som »Årets Skakskole«.

- Vi havde en fantastisk Skolernes Skakdag, og jeg er sikker på, at landsfinalen bliver en stor oplevelse for de elever, der skal med. Især er jeg glad for, at både elever fra afdeling Kastrup, Marienberg og Iselinge deltager i landsfinalen, siger Mikkel Strange, lærer på Gåsetårnskolen afdeling Iselinge og en af landets bedste skakspillere.

- Det er super flot, at Mikkel har fået så mange elever til at interessere sig for skoleskak, tilføjer Mai-Britt Herløv Petersen, skoleleder på Gåsetårnskolen.

8. februar deltog 152 elever fra Gåsetårnskolens fire matrikler i Skolernes Skakdag. Det samme gjorde 49.853 elever fra 292 andre skoler landet over.

I alt 1401 elever deltager i den store landsfinale, hvor Gåsetårnskolen vil være repræsenteret af 12 elever fra 4. til 9. klasse.

Det er første gang, Gåsetårnskolen er med til landsfinalen, der byder på mere end 3.000 skakpartier, underholdning i børnehøjde og medaljer til alle deltagere.

Dansk Skoleskak blev startet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever. Organisationen kunne for nylig glæde sig over, i en moden alder af 59 år, at komme i retskrivningsordbogen, da Dansk Sprognævn offentliggjorde årets 780 nye ord - heriblandt »skoleskak«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk