10. april 2021
Ronni Lykkehus og Ann Busch har kæmpet for en hundeskov i tre år. Undervejs har mange områder været i spil - her er det ved Trellemarken. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Ronni Lykkehus og Ann Busch har kæmpet for en hundeskov i tre år. Undervejs har mange områder været i spil - her er det ved Trellemarken. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter tre års kamp bliver hundeskov endelig en realitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tre års kamp bliver hundeskov endelig en realitet
Vordingborg - 31. marts 2021 kl. 11:08
Af Nina Lise

Efter tre års stædig kamp kommer der endelig en hundeskov i Vordingborg. Det har Styregruppen for Frivillighed og Nærdemokrati givet grønt lys til, da de på deres seneste møde godkendte en ansøgning på 100.000 kroner til projektet.

Hundeskoven kommer til at ligge på hjørnet mellem Næstvedvej og Stokkedrevet. Det er i udkanten af byen men stadig inden for byskiltene.

- Vi har været henover en masse forskellige områder men er blevet slået tilbage af strandbeskyttelseslinjer, og af at de områder, vi havde kig på, allerede var udlagt til erhverv. Tilsidst allierede vi os med en naturmedarbejder ved kommunen, der fik til opgave at finde et område, hvor der ikke var andre interesser, forklarer Ronni Lykkehus, der sammen med Ann Busch har været drivkraft bag projektet.

- Vi kunne godt have drømt om et mere centralt sted. Men det er det areal, der er mest centralt og mest tilgængeligt inden for byskiltene.

Han gætter på, at det område, der nu er udpeget, er på omkring halvanden hektar. Det inkluderer et lille stykke med træer, hvor hundene kan søge skygge, gemme sig og blive udfordret.

- Hele området bliver indhegnet i en højde, så hundene ikke kan komme ud på Næstvedvej, og der bliver en lille integreret indhegning til små hunde. Hegnet kommer til at koste 70-80.000 kroner. Resten af pengene skal bruges til borde-bænkesæt, skraldespande og skilte med ordensregler, fortæller Ronni Lykkehus, der håber, at hundeskoven kan tages i brug inden sommerferien.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk