25. september 2021
Lars Jensen er ude i solen i mange timer om dagen. Foto: J.C. Borre Larsen
gallery icon

Se billedserie

Lars Jensen er ude i solen i mange timer om dagen. Foto: J.C. Borre Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De knokler i varmen mens andre holder sommerferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

De knokler i varmen mens andre holder sommerferie
Vordingborg - 22. juli 2021 kl. 08:00
Af J.C. Borre Larsen

Industriferien hviler tungt over Danmark, og de fleste har trukket stikket.

Men det er ikke alle, som kan læse krimier, dase på stranden eller hygge sig med rosévin på terrassen. Nogle er midt i sommervarmen nødt til at svede sig igennem en arbejdsdag. Det gælder blandt andre medarbejderne i kommunens afdeling for Trafik og Ejendomme.

Det er en organisation med 275 ansatte, som blandt andet har ansvaret for havne, veje, toiletter, ejendomme og grønne arealer inden for det offentlige regi.

- Jeg synes, at jeg går glip af så meget, så derfor holder jeg altid sent sommerferie, siger Ryan Bo Jensen.

Som holdleder er Ryan Bo Jensen »lidt over det hele«. Han kører cirka 30.000 kilometer om året, og hans arbejdsopgaver spænder vidt. I den lidt kuriøse afdeling drøner han fra Trafik og Ejendommes kontor og materialeplads ved afkørsel 41 i Stensved til Stege med toiletruller, fordi det offentlige toilet på Stege Torv er løbet tør for toiletpapir. Mere alvorlig er det, når skybrud, som man oplevede tidligere i juli, giver store mængder vand på vejene. Kort før midnat måtte Ryan Bo Jensen rykke til Kalvehave, hvor der lå 30 centimer vand på landevejen. Så var det bare med at få fat i en gravemaskine, der kunne grave en rende, så vandet kunne løbe ud i marken.

- Det når aldrig at blive kedeligt, smiler Ryan Bo Jensen.

- Trafik og Ejendomme har ansvaret for 1000 kilometer vej i kommunen.

De høje temperaturer får får asfalten til at synke, og det giver huller i veje, fortove og cykelstier, som de ansatte i Trafik og Ejendomme reparerer.

Trafik og Ejendomme
  • Har kontor og materialeplads på Mønsvej 130 ved afkørsel 41 i Stensved.
  • 275 medarbejdere, der bl.a. består af bygningskonstruktører, ingeniører, landskabsarkitekter, gartnere, rengøringsfolk og andre til at passe den daglige drift.
  • Udpluk af arbejdsopgaver: Vedligeholdelse af veje, stier, parkeringspladser, bygninger, havne, toiletter, grønne arealer.
Eftermiddagen kan være styg

Grusveje skal dog også have et eftersyn. I Barmosen er Lars Jensen, 53, i gang med at fylde granit i den ujævne grusvej, som fører ud til motorcentret.

- Det kan godt være for varmt, når man er ude hele tiden. Om eftermiddagen er det ikke så sjovt, siger Lars Jensen og fortsætter:

- Vi holder nogle pauser. Det er heldigvis okay fra ledelsens side. De pisker os ikke, lyder det.

Når Lars Jensen kan se på vejrudsigten, at det bliver varmt, begynder han arbejdsdagen tidligt.

- Man ved, at varmen får en til at gå ned i tempo i løbet af dagen, siger han.

Drik vand

Hver sommer er der et indryk af turister i kommunen. Det giver et øget pres på de offentlige toiletter. På rutebilstationen i Præstø er Carsten Olsen, 62, i gang med at rengøre toilettet. Kummen er stoppet med toiletpapir, og på gulvet flyder det med papir, som bruges til at tørre hænder. Hverken oprydningen eller sommervarmen generer Carsten Olsen.

- Man skal bare sørge for at drikke masser af vand, lyder rådet fra Carsten Olsen.

Aircondition hjælper

Det er også Trafik og Ejendomme, som slår det høje græs i vejkanterne. Kommunen er med i »Vild med vilje«, hvor der gøres mere plads til vild natur. Derfor har Benny Christiansen, 57, ikke så travlt, som han plejer med at slå græsset, men slås skal det stadig nogle steder, så der ikke opstår farlige situationer for trafikanterne.

- Jeg har aircondition i traktoren. Ellers var det ikke til at holde ud, siger Benny Christiansen, der har noget at se frem til. - Fredag (i morgen, red.) går jeg på sommerferie. Så holder jeg tre uger, smiler han.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk