23. oktober 2020
Danmarks Borgcenter åbner igen lørdag den 23. maj klokken 10. Billedet er fra et tidligere læserarrangement. Foto: Thomas Olsen
Danmarks Borgcenter åbner igen lørdag den 23. maj klokken 10. Billedet er fra et tidligere læserarrangement. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks Borgcenter åbner igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Borgcenter åbner igen
Vordingborg - 22. maj 2020 kl. 12:01

De danske museer genåbner, og det betyder, at Danmarks Borgcenter efter lang ventetid nu kan tage hul på en ny sæson, lørdag den 23. maj klokken 10.

arrow Læs også: Museer genåbner med benspænd

Danmarks Borgcenter fortæller historien om middelalderens borge, konger og magt for både børn og voksne, og når museet åbner lørdag, er mange ting som før, fremgår det af en pressemeddelelse.

Men på grund af de særlige omstændigheder, er der også gennemført en lang række nødvendige tiltag:

- Først og fremmest opfordrer vi alle til at bestille billet online på vores hjemmeside forud for besøget. Det betyder, at vi kan styre, hvor mange gæster der er på museet samtidig, da man køber billet til en bestemt dato i en to-timers periode. Derudover har vi naturligvis gjort meget ud af skiltning, der skal guide og informere publikum, og vi gør ekstra meget ud af rengøringen, så alle gæster kan føle sig trygge. Især vores iPadguides bliver grundigt sprittet af efter hver brug, udtaler kommunikationschef, Carina Nørgaard Schou.

Gåsetårnet vil i første omgang være lukket frem til 8. juni, hvor forsamlingsforbuddet formentlig bliver hævet til 30-50 personer i stedet for de 10, som gælder på nuværende tidspunkt.

Gæster, der besøger Danmarks Borgcenter inden, bliver dog ikke snydt for en tur i Gåsetårnet.

- Alle gæster får et stempel på deres billet, som giver dem gratis adgang til Gåsetårnet ved et senere besøg, når vi kan igen kan åbne tårnet på forsvarlig vis, erklærer Carina Nørgaard Schou.

Løb bliver gennemført
Som oprindeligt planlagt, inden coronaen gjorde sit indtog, vil det være muligt at løbe sæsonen på Danmarks Borgcenter i gang, da museet stadig vil afvikle et løbsarrangement i samarbejde med den lokale løbeforening, Gåsetårn Marathon.

Løbet foregår på den særligt tilrettelagte rute gennem Vordingborg med start og slut for foden af Gåsetårnet, men bliver alligevel noget anderledes end først planlagt.

- I stedet for et stort løbsarrangement på åbningsdagen har vi valgt at brede løbet ud over en hel måned, hvor gæster kan komme og hente deres startnummer og medalje i museumsbutikken på borgterrænet og så løbe ruten, når det passer dem. Efterfølgende kan man sende sin tid til museet og få tilsendt et diplom for deltagelsen. forklarer Kristoffer Rosner Jensen, der som eventmanager hos Museum Sydøstdanmark har planlagt åbningsløbet sammen med Gåsetårn Marathon.

Startnummeret til Gåsetårn Marathon kan købes i museumsbutikken, som i nedlukningsperioden har fået en grundig overhaling og nu fremstår med et helt nyt varesortiment.

Prisen for deltagelse i løbet er enten 125 kroner, hvilket inkluderer en entrébillet til Danmarks Borgcenter, som gælder en måned, eller 295 kroner, inklusiv et årskort til Museum Sydøstdanmark.

Billetter og årskort til Danmarks Borgcenter kan købes online.

arrow Nu åbner museerne - se her hvornår
22. maj 2020 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:26
arrow Ringsted Museum åbner på tirsdag
22. maj 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 11:54
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk