21. oktober 2019
Siden 1926 har dyrlæger og biologer på Lindholm diagnosticeret syge husdyr, udviklet vacciner og forsket i at udrydde smitsomme husdyrsygdomme. Nu skal øen bruges til udrejsecenter for kriminelle udlændinge og udlændinge på tålt ophold. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Siden 1926 har dyrlæger og biologer på Lindholm diagnosticeret syge husdyr, udviklet vacciner og forsket i at udrydde smitsomme husdyrsygdomme. Nu skal øen bruges til udrejsecenter for kriminelle udlændinge og udlændinge på tålt ophold. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF'er vil have fodlænke på Lindholmbeboere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF'er vil have fodlænke på Lindholmbeboere
Vordingborg - 05. december 2018 kl. 08:44
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- De kommende beboere på Lindholm skal have en fodlænke med en gps på, så vi kan se, hvor de er. Det vil jeg kæmpe for, og jeg har allerede i fredags skrevet til toppen af Dansk Folkeparti, at det er nødvendigt for at skabe tryghed.

arrow Læs også: Efter finanslov: Borgmester vil have lukket Sjælsmark

Sådan siger Heino Hahn, Dansk Folkepartis leder af byrådsgruppen i Vordingborg.

-En fodlænke er noget, man giver kriminelle på, så man kan registrere, hvis de forlader hjemmet. Men de afviste asylansøgere må jo godt tage færgen over og bevæge sig rundt, bare de er hjemme igen med sidste færge om aftenen. Hvad kan en fodlænke så bruges til?

- Der skal være en gps i lænken, så man kan følge dem, hvor de er. Tager de lænken af i Rostock eller i Malmø er vi af med dem. Det har jeg det helt fint med. Men tager de lænken af på Lindholm, inden de tager færgen, bliver det registreret allerede der, svarer Heino Hahn.

Han tilføjer, at det er bedre, end hvis de ingen fodlænke har på.

- Så kan man jo slet ikke følge dem. Det kan vi se på Kærshovedgård i Jylland, hvor mange er forsvundet, siger han.

- Selvom de har en kriminel fortid, har de udstået deres straf, når de ankommer til Lindholm. Hvordan kan man så stadig forsvare at give dem fodlænke på?

- De har ikke udstået den sidste del af straffen, som er at blive udvist af Danmark. Så må de også acceptere at få fodlænke på, mener Heino Hahn.

Han blev »rigtig ked af det«, da det kom frem, at Lindholm skal være udrejsecenter.

- Min første tanke var, at det kan de sgu ikke være bekendt. De har slet ikke taget hensyn til os hernede, siger DF'eren, som bliver nødt til at acceptere beslutningen på Christiansborg, men kræver en dialog.

- Det er fint nok, at de har taget den beslutning derinde, men så må vi også stille nogle krav hernede. Har de f.eks. tænkt på, hvad der skal ske, når folk får ø-kuller? Har de tænkt på nogle aktiviteter som værksteder på øen, så folk får noget at lave? Det er ikke i nogens interesse, at de begynder at slås, eller at de slår sig løs i lokalområdet, siger Heino Hahn.

Han henviser til, at han har arbejdet praktisk i flygtningelejre i Jugoslavien i flere år og ved, hvad der sker, når folk keder sig og mister modet, fordi de bare sidder der år efter år.

Den lokale DF'er er imod beslutningen om at gøre Lindholm til Udrejsecenter, fordi han ikke kan se, hvorfor Sydsjælland skal have problemet. Men han maner også til besindighed.

- Det er surt, men hvis der havde været et tomatgartneri på Lindholm, som gik konkurs, og nogen havde foreslået, at vi skulle have et virusforskningscenter, ville der nok også have været modstand. Men nu har vi haft centeret i 92 år, og alle ville gerne have beholdt det.

- Vi kunne have fået en faldefærdig ø, hvis ikke der var kommet noget andet i stedet, bemærker Heino Hahn tørt.

arrow Lindholm-løsning bliver dyr: 1,8 millioner kroner pr. udlænding
05. december 2018 kl. 08:36 Opdateret: kl. 17:21
arrow Støjberg går i rette med partifælle: Lindholm er optimal
04. december 2018 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:10
arrow Driftsudgifter på Lindholm vil være 1,8 millioner per udlænding
04. december 2018 kl. 16:47 Opdateret: kl. 12:07

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk