18. september 2021
Der var ellers dømt masser af sjov i gaden med en cykelfest efter fransk forbillede, men den må borgerne i Præstø have til gode til næste år. Pressefoto: Anjou Vélo Vintage
Der var ellers dømt masser af sjov i gaden med en cykelfest efter fransk forbillede, men den må borgerne i Præstø have til gode til næste år. Pressefoto: Anjou Vélo Vintage
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cykelfestival udskudt til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cykelfestival udskudt til næste år
Vordingborg - 26. juli 2021 kl. 13:31
Af J.C. Borre Larsen

Gamle, klassiske cykler skulle have været luftet 28. august til »Præstø Vintage Cycle Festival 2020«, men arrangementet er aflyst.

Det oplyser Rasmus Evind, der sidder i cykelfestivalens styregruppe.

- Selve datoen 28. august har ikke gjort det nemt. Der er på grund af corona mange udskudte brylluper, konfirmationer og andre fester, siger Rasmus Evind, der selv skal til konfirmation i familien.

Ifølge Rasmus Evind har også andre faktorer end den sidste lørdag i august påvirket aflysningen af hyldesten til gamle cykler. De er blevet færre i styregruppen, og der tages højde for covid-19-restriktoner. Det spiller også en rolle, at mange af de frivillige kræfter i Præstø også er involveret i »Gyldne Dage«, der foregår i september.

- Det er ikke fordi vi ikke vil cykelfestivalen. Vi har mærket en stor interesse, men vi skal også have en hverdag til at hænge sammen, siger Rasmus Evind.

Det er derfor planen, at cykelfestivalen ruller til næste år.

- Vi giver den en chance i 2022. Så har vi mere tid at løbe på, siger Rasmus Evind.

Præstø Vintage Cycle Festival skulle have været afholdt efter fransk forbillede med swingmusik og franske flag i byen. På cykler, der var mindst 30 år gamle, skulle deltagerne i eget tempo og med picnickurv trille en ruten på enten 20 eller 40 km i det smukke landskab på Jungshoved. På tilbageturen kunne rytterne se frem til fest ved målområdet ved det gamle rådhus i Præstø.

Hvert år i juli trækker vintagecykelfestivalen »Anjou Vélo Vintage« over tre dage 10.000 deltagere og 50.000 gæster til den franske by Saumur ved Loire-floden nær Nantes.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk