17. januar 2019
Nullo Facchini, instruktør og kunstnerisk leder af Cantabile 2, var på scenen for at modtage prisen sammen med Siri Facchini Haff og Karolina Pietrzykowska, alle tre medvirkende i Skjult nummer. Pressefoto
gallery icon

Se billedserie

Nullo Facchini, instruktør og kunstnerisk leder af Cantabile 2, var på scenen for at modtage prisen sammen med Siri Facchini Haff og Karolina Pietrzykowska, alle tre medvirkende i Skjult nummer. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cantabile 2 fik Årets Reumert 2018 for bedste performance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cantabile 2 fik Årets Reumert 2018 for bedste performance
Vordingborg - 10. juni 2018 kl. 13:31
Af Claus Vilhelmsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cantabile 2 har vundet Årets Reumert i kategorien »Bedste Performance« med forestillingen »Skjult Nummer«. Prisen blev overrakt ved den store Reumertfest, som blev holdt i Skuespilhuset i København lørdag aften med deltagelse af alle nominerede og andre centrale personer indenfor den danske teaterbranche, skriver Sjællandske.

Nullo Facchini, instruktør og kunstnerisk leder af Cantabile 2, var på scenen for at modtage prisen sammen med Siri Facchini Haff og Karolina Pietrzykowska, alle tre medvirkende i Skjult nummer.

Ved overrækkelsen takkede Nullo Facchini Vordingborg Kommune, som - »i årtier modigt har bakket op om Cantabile 2 som sit egnsteater og om vores afsøgning af scenekunstens grænser«.

Reumertpriser er den fineste anerkendelse et dansk teater kan få. Når juryen vælger Årets bedste performance, bliver der lagt vægt på værkets kunstneriske helhedsindtryk, herunder samspillet mellem de enkelte performanceelementer, såsom rum, scenedesign og performere.

Reumert-juryens begrundelse for nomineringen lød: »Sms'en tikker ind. Ud i en taxa og af sted med tre andre tilskuere mod en ukendt destination. »Skjult nummer« bød på lutter overraskelser, når sanseligheden væltede frem i optimal kontakt mellem medvirkende og publikum. Teater med logistisk overskud og blafrende kærlighed. Her skabtes et rum til at lade følelserne løbe frit. En udfordring - og en gave.«

Skjult Nummer er en Human Specific performance - en kunstnerisk tilgang til moderne teater, som Cantabile 2 har udviklet og arbejdet med siden 2003, hvor især det personlige og intime møde mellem performer og publikum, og publikum imellem, er helt centralt.

I Skjult nummer inddeles publikum i små grupper, og hver gruppe har sin egen helt særlige rejse igennem forestillingen, hvor de arbejder sammen om at finde vej og komme videre. Ingen kender rejsens destination, men hvor man kommer hen, hvem man møder, og hvad man oplever, er tæt forbundet med den enkeltes investering i sig selv og de andre deltagere i gruppen.

Forestillingen, som varer ca. tre timer, blev vist første gang i Vordingborg i 2016 og igen i 2017 under Waves Festival. Den Reumert-vindende version af Skjult Nummer blev vist under CPH Stage i juni 2017, og dengang var anmelderne begejstrede.

Det skriver Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk