21. april 2021
Anders Harpsøe fra Mern er maskinfører på byggeriet af den nye storstrømsbro. Her får han en kviktest som en del af brobyggeriets faste ugentlige testdag for samtlige af de godt 450 ansatte på broprojektet. Foto: Lars Christensen
gallery icon

Se billedserie

Anders Harpsøe fra Mern er maskinfører på byggeriet af den nye storstrømsbro. Her får han en kviktest som en del af brobyggeriets faste ugentlige testdag for samtlige af de godt 450 ansatte på broprojektet. Foto: Lars Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brobyggere holder smitten fra døren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brobyggere holder smitten fra døren
Vordingborg - 28. februar 2021 kl. 10:40
Af Lars Christensen

Fast ugentlig test af alle ansatte er med til at gøre, at brobyggeplads foreløbigt er sluppet nådigt fra coronaen.

Inde i testteltet på byggepladsen står det samme budskab på seks forskellige sprog: Dansk, engelsk, italiensk, rumænsk, polsk og portugisisk. Det er de seks primære sprog, der bliver talt rundt om på byggepladsen for den kommende storstrømsbro.

Broprojektet er i høj grad et internationalt arbejde, og derfor er det også meget skrøbeligt under en pandemi.

Hos firmaet bag brobyggeriet, SBJV, tager man derfor heller ikke nogen chancer i forhold til coronaen. Hver uge bliver samtlige af de knap 450 mand på byggepladsen på Masnedø derfor testet. Det gælder både håndværkerne og kontorfolkene, SBJV's egne ansatte og underleverandørerne.

- Vi har foreløbigt været heldige. Siden foråret sidste år har vi haft 15 smittede, og ingen af dem har taget det med fra udlandet af, fortæller Mathilde Brandt, HR-medarbejder på brobyggeriet.

Den første smittede på brobyggeriet var en lokal mand fra Vordingborg, der blev smittet tilbage i april. I efteråret oplevede broprojektet det største udbrud af smitte med i alt 11 kontoransatte, men også her lykkedes det at inddæmme smitten.

Hos SBJV er man godt klar over, at den store opbud af udenlandske ansatte har skabt bekymring i lokalområdet i forhold til smitterisikoen. Det er også en af grundene til, at man har lavet test af alle de ansatte på byggepladsen, så de ikke behøver at benytte de lokale teststeder i Vordingborg og Stege.

- På den måde får vi også kontrolleret, at alle bliver testet. Vi får nulstillet pladsen, og det giver tryghed, forklarer Mathilde Brandt.

Ved indgangen til byggepladsen bliver alle der i øvrigt målt temperatur, før man må komme ind på pladsen. Der er opsat håndsprit på hele pladsen og indført maskepåbud. Mødeskemaer og frokostpauser er lagt om, så man undgår for mange samlet på samme tid, og man er i øjeblikket ved at opføre ekstra pavilloner, så man kan sprede kontorfolkene mere og dermed minimere smittefaren.

- Vi har også ændret hele vores mødestruktur og holder flere møder online, så det er noget, der er stort fokus på i hele organisationen, forklarer hun.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk