24. oktober 2020
Kommunen snyder ifølge borgmester Mikael Smed  ikke på vægten, når det gælder hjælp til handicappede borgere. Foto: Thøger Raun
Kommunen snyder ifølge borgmester Mikael Smed ikke på vægten, når det gælder hjælp til handicappede borgere. Foto: Thøger Raun
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: - Vi går til grænsen af serviceloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: - Vi går til grænsen af serviceloven
Vordingborg - 20. juli 2020 kl. 19:45

Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed (S), er bekendt med, at Niclas Strøm Hansen står til at få langt mindre hjælp fra kommunen.

arrow Læs også: Mors frygt: - Hvis de tvinger ham væk lever han ikke om et år

Borgmesteren ønsker dog ikke at kommentere den pågældende sag, men han er overbevist om, at kommunen overholder lovgivningen og servicestandarderne.

- Den nye vejledning siger, at vi skal ud og observere, når vi skal tildele hjælp. Det er vi så gået i gang med, siger Mikael Smed med henvisning til Ankestyrelsens principafgørelse 63-15.

Når der tidligere skulle udmåles hjælp, lavde man faglige vurderinger, der var baseret på samtaler ude hos familierne. Nu bliver støtten fastlagt ud fra et døgnbesøg.

I eksemplet med Niclas Strøm Hansen troppede to observatører op i et døgn med et stopur for måle hjælpen til ham.

- Vi skal over for Ankestyrelsen kunne dokumentere den hjælp, vi tildeler, siger Mikael Smed, der forsvarer stopurs-metoden.

- Det er ikke anderledes end den hjælp, de ældre får. Der er også tider på, hvor lang tid det tager at give en støttestrømpe på. Det er sådan, at det danske samfund har udviklet sig over tid, og vi skal sørge for at overholde lovgivningen, forklarer borgmesteren.

Familien Strøm Hansen hævder, at man ikke bare kan måle et tilfældigt døgn ud. Den handicappede har gode og dårlige dage, lyder det.

- De fleste vil stort set have samme døgnrytme med mange gentagelser, så et døgn er fint som vurdering. Ellers må man gå i dialog om at lave nogle flere observationer og måske komme ud på andre tidspunkter, siger Mikael Smed.

Årsagen, til at kommunen ikke rutter med hjælpetimer, skyldes en presset økonomi. Det resulterer så i en del sager i Ankestyrelsen, når pårørende mener, at kommunen ikke overholder servicen til handicappede.

- Vi får medhold i de fleste sager. Vi har bare svært ved at gøre det bedre end lovgivningen. Vi går til grænsen, siger Mikael Smed.

arrow Totalt handicappet mand står kun til at få hjælp i to døgn
20. juli 2020 kl. 19:01 Opdateret: kl. 16:57
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk